30 dage i bøn – dag 25

Sana’a, Yemen

Muslimsk befolkningstal: 4.000.000

’Den gamle by’ i Yemens hovedstad, Sana’a, er kendt for sine fantastiske bygninger. Sana’a har været beboet i mere end 2500 år, og nogle af de nuværende bygninger kan dateres helt tilbage til præ-islamiske tider. Lavet af ler og med detaljerede dekorationer og vinduer af farvet glas, tårner de antikke skyskrabere sig 14 meter op i luften. I Sana’a finder man også mere end 100 moskeer, deriblandt en af de ældste i verden.

Desværre oplever muslimerne, som bor i byens smukke, gamle huse, store lidelser og udfordringer. Borgerkrigen som startede i 2015, har siden udviklet sig til at være en af de største humanitære kriser i verden. 3 millioner mennesker lider af akut fejlernæring, og 4/5 af landets samlede befolkning har brug for akut humanitær støtte. Desværre gjorde corona-pandemien også sit indtog blandt befolkningen i Sana’a, og bidrog kun til deres i forvejen svære lidelser.

Men selvom indbyggerne i Sana’a er vant til lidelser, så kæmper mange af dem nu for overlevelse. Ramadanen bliver fejret på meget traditionel vis i ’den gamle by’ i Sana’a, men det er udfordrende at finde ressourcerne under de nuværende omstændigheder, til at holde noget som minder om en typisk Eid-fejring.

Den officielle religion i Yemen er 100% islam, men flere mennesker vender sig til Kristus i disse tider. De meget få lokale følgere af Jesus er modige i deres vidnesbyrd, når det kommer til at vise Kristi kærlighed ved at støtte deres naboer, og folk i nærheden, og fortælle dem om det evige håb.

 

Forslag til bøn:

  • Bed for de mange folk i byen som lider, og bed om at Gud vil være nådig over for dem. Bed for politiske og praktiske løsninger på den langvarige konflikt, som hærger byen og hele landet. (Es 26, 1-4)
  • Bed om at Gud vil vise sig i drømme og syn hos muslimerne i byen. (Job 33, 14-15)
  • Bed om at det lille antal troende i byen fortsat vil være frygtløse og have redskaberne til at vidne om deres håb gennem ord og gerning og se mange i Sana’a komme til tro på Kristus.
    (Fil 4, 4-7)

Hent bedefolderen som pdf