30 dage i bøn – dag 26

Hamborg, Tyskland

Muslimsk befolkningstal: 90.000

En ung pakistansk mand venter på mig i døren til Fazle-Omar-moskéen i Hamborg, Tyskland. Karim viser mig rundt i byens ældste moské, som åbnede i 1957. Han forklarer historien om Ahmadiyya, en islamisk reformationsbevægelse, som blev grundlagt i Punjab i Indien sidst i det 19. århundrede.

Grundlæggeren af Ahmadiyya-bevægelsen påstod at være en profet, udpeget af Gud, som var blevet sendt til jorden for at reformere islam. Hans påstand var meget kontroversiel, og snart blev hans følgere i det sydlige Asien forfulgt, og af den grund flygtede mange til Vesten, hvor nogle bosatte sig i Hamborg.

Karim forklarer, at den nuværende åndelige leder af Ahmadiyya-bevægelsen holder sin fredagstale til hele menigheden via en satellit. Mottoet i Ahmadiyya-bevægelsens muslimske samfund er: ”Kærlighed til alle. Had mod ingen”, og det motto demonstrerer de aktivt i det tyske samfund i Hamborg.
Nytårsdag, hvert eneste år, fjerner de det skrald som flyder efter den forrige nats fyrværkerier i indre by. Dertil kommer arrangementer med bloddonation og træ-plantnings-ceremonier, som alt sammen er en del af deres forsøg på at velsigne det land, som har taget imod dem, og som de nu er indbyggere i.

Der er ingen kendte følgere af Jesus i Tyskland, som kommer fra Ahmadiyya-bevægelsen, og medlemmer af bevægelsen har meget lidt interaktion med kristne.

 

Forslag til bøn:

  • Bed om at muslimer fra Ahmadiyya-bevægelsen i Hamborg må få kontakt til kristne, som også tjener byen, og lære af hinanden i den relation. (Ef 2, 8-9)
  • Der er omkring 40.000 muslimer fra Ahmadiyya-bevægelsen i Tyskland, fordelt på mange forskellige byer. Bed for dem og for andre muslimer fra andre traditioner som bor i Hamborg. (Joh 3, 16)
  • Det er vigtigt at kristne medarbejdere i Hamborg kender til de muslimer, som bor i deres by – deres traditioner, sekter, og oplevelser. Bed om at kristne i Hamborg må få kendskab til og indsigt i de muslimer, som bor i byen, ligesom forfatteren bag dagens bøn. (1 Kor 13, 12)

 

Natten kaldes for Laylat-al-Qadr, ”Skæbnens nat”.
Ifølge muslimers tro, åbner ”skæbnens nat” for en særligt kraftfuld dør til Gud. Ifølge troen er der i denne nat en særlig mulighed for, at Gud hører deres bønner, tilgiver dem deres synder og planlægger deres skæbne. Det siges, at bønner og tilbedelse på denne aften alene tæller mere end alle bønner og al tilbedelse på et helt liv.
Bed særligt om at muslimer i hele verden vil opleve Jesus tilstedeværelse på denne aften.

Hent bedefolderen som pdf