30 dage i bøn – dag 27

Accra, Ghana

Muslimsk befolkningstal: 650.000

I Ghana, hvor mere end 70% af befolkningen er kristne, er islam en minoritet, men til trods for det, lever de fleste lokalsamfund i fredelig sameksistens. I Ghana rejser tusindvis af muslimer fra landdistrikterne i nord, til hvad der anses som de rigere byområder i syden. Iblandt det store antal rejsende finder man
ofte unge piger mellem 14 og 16 år, som migrerer til store byer som Accra, for at finde arbejde på markeder eller på gaderne som ‘hovedbærere’, lokalt kaldet ‘Kayaye’. Disse kvinder spiser og sover langs landevejene eller på togstationer og markedspladser, og udsættes derfor for forbrydelser som bedrageri, voldtægt og tyveri. Alene i Accra vurderer man, at der er omkring 180.000 ‘hovedbærere’.

Da Habibas forældre ikke længere havde råd til at betale hendes skolepenge, flyttede hun hjemmefra for selv at tjene penge til at færdiggøre sin uddannelse. Som ’hovedbærer’ fragter hun varer, spiser meget lidt og prøver at spare så meget op som muligt. ’Kayayaerne’ bliver ofte set ned på af borgerne i Accra. Uden uddannelse, med slidt tøj og uden fast hjem, bliver ’hovedbærerne’ ofte behandlet med meget lidt respekt.

Kristne grupper og organisationer tilbyder forskellige former for hjælp, som f.eks. uddannelse for ’hovedbærere’ med børn, medicinsk behandling for de syge og sårede, og fundamental uddannelse
i sundhed, som har bidraget til, at en del af ’hovedbærerne’ i Accra har fået et bedre liv. Den økonomiske krise, som kom i kølvandet på corona-pandemien, gav de kristne grupper og organisationer mulighed for at udvise omsorg og generøsitet. En af disse grupper uddelte mere end 2.300 pakker med mad til kvinder og børn, som sov på gaden. 

 

Forslag til bøn:

  • Bed for de kvindelige ’hovedbærere’ i Accra og om at de vil få mulighed for at forbedre deres liv. (Sl 31, 19)
  • Bed om at kristne i Accra vil række ud til muslimerne i byen, og om at deres gode arbejde vil være Gud til ære. (Matt. 5, 16)
  • Bed om udbedring af de forskellige tab, som pandemien har forårsaget, og for kirkens vækst samt udstrakte hånd til muslimer. (ApG 2, 42-47)

Hent bedefolderen som pdf