30 dage i bøn – dag 29

Birmingham, England

Muslimsk befolkningstal: 1.165.000

Hassan var på vej til en nyåbnet café i Tripoli. Selvom Tripoli rummer mange muligheder for at få en kop kaffe, så kunne han bedre lide de åbne og moderne caféer end de trange og højlydte caféer i de ældre dele af byen. Desuden var der flere unge mennesker, og kvinder endda, som besøgte de nye caféer.

Hassan mødtes med en gruppe venner, som alle var internationale studerende, han havde mødt på universitetet. De mødtes tit på deres yndlingscafé for at diskutere politik, sport og religion. Flere af vennerne var kristne, og Hassan var nysgerrig på deres tro, da han aldrig havde mødt en kristen før. Han var interesseret i deres erfaringer og forklaringer om Jesu lære og, han ville meget gerne vide mere.

Caféer spiller en vigtig rolle i Tripolis kultur. Kaffe er i hele Mellemøsten en vigtig ingrediens i det sociale spillerum, og er fremme i tider med glæde og sorg og ved både personlige som professionelle møder. Kaffen er et symbol på generøsitet og gæstfrihed.

I Tripoli er caféerne samlingspunktet for ældre og unge, og hvor de mødes for at socialisere, sladre, diskutere og planlægge. De er et sted, hvor ideer bliver udvekslet, og nye bekendtskaber etableres. Det gør dem til et ideelt sted for udbredelsen af evangeliet.

Der er færre end 100.000 kristne i Libyen, men det vurderes, at 1500 blandt dem er troende, som kommer fra en muslimsk baggrund. Som den største by i Libyen, og den mest multikulturelle, er Tripoli fuld af muligheder.

 

Forslag til bøn:

  • Islam er statsreligionen i Libyen. Bed om mere frihed, både socialt og juridisk, til at snakke om forskellige trosretninger, så folk kan lære om Jesus. (Joh. 16, 33)
  • Tripoli er konstant på randen af konflikter, fra vedvarende uroligheder fra borgerkrigen, og ekstremistgrupper som omringer byen. Bed for fred i byen. (Sl 2)
  • Bed om at caféerne vil blive indgangsvinklerne for udbredelsen af evangeliet, så mange flere muslimer kan komme til tro på Jesus. (Joh. 8, 31-32) 

Hent bedefolderen som pdf