App til flygtninge i Europa – nyt Norea missionsprojekt

I foråret 2016 modtog Norea en overvældende gave fra LMH’s elever, og vi satte os for at finde de mediemissionsprojekter som ville drage størst gavn af denne donation.

Pengene har gjort det muligt at søsætte et nyt radioprogram i Serbien, en ny App til flygtninge, samt den fortsatte produktion af radioprogrammer til kinesiske børn.

Det er efterhånden reglen mer end undtagelsen, at forfærdelige billeder fra Yemen, Syrien eller Irak stjæler billedet i de daglige nyhedsindslag. Tusinder og atter tusinder af mennesker er sendt på flugt, både internt i landende, og hele vejen op igennem Europa. Disse mennesker har efterladt alt hvad de ejer og har begivet sig ud på en særdeles farefuld og vanskelig rejse.

Hvad ville du tage med, hvis du var i deres situation?

En af de ting som jeg med sikkerhed ville medbringe, var min smartphone. Med den, ville jeg have mulighed for at komme i kontakt med familie og venner, søge information om det sted jeg befandt mig, se tv, høre radio og meget mere.

Mange af de mennesker som er på flugt fra krig og rædsler netop nu, har naturligvis også valgt at medbringe deres Smartphone. På den, har de billeder af familiemedlemmer de måske aldrig får at se igen; Kontakten til familie og venner de er blevet adskilt fra; Kort over det område de forsøger at finde vej igennem og meget mere.

En ny App

Norea har, på grund af LMH’s gave, kunnet sige ja, da vi fik en forespørgsel om at være med i produktionen af en smartphone-app, rettet imod flygtninge.

Med denne nye app, vil de mange tusinde mennesker på flugt fra Mellemøstens rædsler, kunne se og høre opmuntrende og livgivende ord på deres smartphone.

App’en er udviklet med henblik på at tage hånd om de følelsesmæssige, psykologiske og åndelige behov som flygtninge står med. Indholdet er en blanding af praktisk hjælp og bibelsk indhold på arabisk.

Alt indhold kan downloades, hvilket gør det nemt for brugerne at få adgang til programmerne på farten – selv uden internetadgang.

Hvordan finder de app’en?

Et større projekt med uddeling af powerbanks (batteri-pakker til opladning af smartphones mm.) er netop ved at blive sat i søen. Disse powerbanks vil i første omgang blive uddelt til nogle af de mange flygtninge i Athen. En QR-kode samt en hjemmeside-adresse på siden af disse powerbanks, vil gøre flygtningene opmærksomme på appens eksistens, samt hvor den kan hentes.
Bed om at app’en må blive taget godt imod og at rygtet om den må spredes, så at endnu flere må finde trøst og opmuntring i evangeliet om Jesus.