Fra natklubber til sygeseng

Norea arbejder steder i verden, hvor sundhedsmæssige udfordringer er et vilkår, som mange må leve med. Noreas partner i Afrika, TWR, sender ikke bare evangeliserende programmer, men fortæller også om helbredsmæssige aspekter af livet – sundhed og livsstil. Kvinder med håb, er ét af de programmer som tager fat på sådanne emner.

Norea stræber efter at tale til det hele menneske i de programmer vi støtter. Så mens disse udsendelser giver nyttige information om fysisk velvære, så har de også altid et åndeligt aspekt. Det erfarende en lytter fra Elfenbenskysten, og han skrev til os for at fortælle, hvordan udsendelserne havde hjulpet ham, da han stod overfor en skræmmende diagnose.

Før i tiden levede jeg et udsvævende liv. Jeg var en regelmæssig gæst på diverse natklubber og jeg gjorde nogle dårlige ting… Så blev jeg syg og gik til lægen. Han tog en blodprøve og kunne konkludere at jeg var HIV-positiv. Jeg var rystet, og da alle omkring mig – selv mine forældre – begyndte at forlade mig, mistede jeg modet.

Jeg forstod pludselig hvad livet handlede om, men nu var det for sent. Jeg troede i hvert fald det var for sent, indtil jeg en dag faldt over jeres program, og begyndte at lytte til jeres opmuntrende ord. Tusind tak fordi i hjælper os som lever i denne forfærdelige situation.

Udbredelsen af HIV er fortsat et enormt problem i hele verden og TWR programmer som  Africa Challange og Family Life lægger stor vægt på – igennem praktiske råd om sundhed, samt åndelig vejledning og støtte – at løse dette.

 

Kilde: Trans World Radio

Illustrationsfoto: Pixabay