Tv-program: Et fristed i krigen

”Når jeg ser tilbage, ” fortæller Martin, ”så voksede vi op i krig. Der er ingen anden virkelighed for folk under 35. Det er blevet normen for hvordan mennesker lever. ” Martin og han søskende plejede at se SAT-7 programmer, for undslippe det mørke som omgav dem.

Tidlige episoder af det libanesiske show ’As-Sanabel’ gav deres sind et frirum. ”Vi forelskede os i karaktererne, ” fortælle Martin. ”Rita [studieværten] svarede engang på mit brev. Jeg kan ikke udtrykke den glæde jeg følte. ” Efter alle disse år, har han stadig kortet som Rita sendte ham.

Forlod Irak

Med tiden blev det for farligt for Martin at bo i Irak. I 2006 drog han afsted og søgte i sikkerhed i USA. Han var 15 år gammel, ensom og langt fra familien. Men at se velkendte SAT-7 episoder igen, gav ham trøst.

For 18 måneder siden anmodede Martin om at få nogle episoder af ’AS-Sanabel’ tilsendt. Han fortæller: ”Når jeg får hjemve, så tager jeg bare dem frem. Jeg tror ikke SAT-7 kunne have forudset at de ville påvirke så mange børn i landdistrikterne i det nordlige Irak. En 10-minutters sketch om ’As-Sanaben’ vil virkelig velsigne nogens liv 10-15 år frem i tiden. Jeg har selv oplevet det.”

Et budskab til dig

Martin har også et særligt budskab til Sat-7’s støtter: ”Du støtter ikke bare en tv-station. At vide at der er nogen, tusindvis af kilometer væk, som har omsorg for dig, er utroligt stort. Du investerer din tid i små børn som bliver en del af Kristi legeme og gør det til en familie. Du investerer i morgendagens kirkeledere. ”

Kilde: Sat-7