18 års afhængighed

Hamid var desillusioneret på grund af sin religion og forsøgte gennem alkohol og stoffer at flygte fra sine smertefulde omstændigheder. Hans liv blev på mirakuløs vis forandret, da han så et SAT-7 Pars program hvor han hørte om en Gud, som elsker ham.

”Jeg var bange for Gud og troede, at jeg ville ende dybt i helvede,” fortæller Hamid, mens han tænker tilbage på sin barndom i Iran.Hamid var omsluttet af religion fra fødslen af, men begyndte allerede i en ung alder at tvivle. ”Jeg så religiøse mennesker, som havde en umoralsk livsstil fyldt med tyveri, utroskab og vulgaritet” fortæller han.

Skuffet over religionen

Hamid fortsatte med at følge religiøse ritualer på grund af familie- og samfundsmæssigt pres. Men da Hamid var bare 18 år gammel, blev han udsat for en traumatisk begivenhed, som forandrede hans liv for evigt.Hans arbejdsgivere, som var religiøse ledere, misbrugte ham og truede med, at det ville få hårde konsekvenser, hvis han nogensinde fortalte det til nogen.”Jeg var vanæret”, siger Hamid. ”På dette tidspunkt vendte jeg mig fra Gud og troede, at alle religioner var løgne. Hvordan kunne mennesker som forsøgte at fremme deres religion, gøre sådan noget?”

Afhængig og alene

Hamid vidste ikke, hvor han skulle gøre af sig selv og søgte i desperation efter en udvej. ”Jeg begyndte at bruge alkohol og narkotika til at glemme min smerte. Dette påvirkede i sidste ende min arbejdsindsats, og jeg blev fyret. Jeg var en sund mand, da jeg begyndte at arbejde, men jeg sluttede som en narkoman. ”Hamid tilbragte mange år deprimeret og alene. Han led i stilhed og brugte stoffer til at undslippe uroen i sit indre. ”Ingen undrede sig over hvad der var sket med den sunde mand, og ingen spurgte om jeg havde brug for hjælp.

Mirakuløs frihed

En dag kom Hamid til at slå over på TV-kanalen SAT-7 PARS og begyndte at høre om Guds kærlighed. En gud som kunne hjælpe ham, uanset hvor dårlige hans omstændigheder var. Værten på liveshowet ’Troens principper’, Pastor Miltan, var et vidnesbyrd, Hamid kunne forholde sig til. Miltan havde været afhængig af stoffer i årtier, før han fandt frihed i Jesus. Hamid vovede at håbe på, at denne Gud ville være ægte.”Pastor Miltan opfordrede til at bede med ham under programmet, og Jesus Kristus ville hjælpe mig, ” husker Hamid. ”Jeg knælede og bad, og så skete der noget smukt.”Fra den dag stoppede jeg, efter 18 års afhængighed, med at drikke alkohol og tage stoffer.”

En fremtid uden frygt

Hamids fremtidsudsigter er fundamentalt forandrede, efter at han har fundet frihed i Kristus. For første gang siden han var teenager, har han håb for fremtiden. ”Jeg ved, at Gud har en plan for mig” fortæller han. ”Jeg læser Bibelen dagligt og ser SAT-7 programmer for at lære mere om tro.”Hamid føler sig nu fri til at forlade sin fortid, og hans fokus er på at vokse i tro og dele sin historie, til opmuntring for andre. ”Tak Gud for vores frelsende Herre, Jesus Kristus. Han er Guds søn, og i Ham findes de gode nyheder om tilgivelse og et nyt liv. Alle kan følge hans vej. Jeg, Hamid, forkynder uden frygt, at jeg er en kristen!”

Kilde: SAT-7

*Illustrationsfoto: Lightstock
*Navnet ændret af hensyn til personens sikkerhed.