30 dage i bøn 2022 – dag 11

12. APRIL – DAG 11

Unået og ukontaktet: Nordyemenitterne i Yemen

Det er svært at komme i tanke om et mere desperat folk end nordyemenitterne i Yemen. De tæller over 13 millioner mennesker, taler sanaani-arabisk, er shiamuslimer, og en af de største folkegrupper i verden uden nogen kendte kristne vidner. Kristendommen ankom til Yemen i det 4. århundrede, men islam tog hurtigt herredømmet. Kigger man på en liste over ukontaktede muslimske folkegrupper, (folkegrupper uden kendte evangeliserende indsatser), træder flere forskellige grupper fra Yemen frem, hvoraf nordyemenitterne er den største.

Området har været præget af konflikt siden det Arabiske Forår i 2011, men allerede inden da var Yemen en af de fattigste nationer i Mellemøsten. Et helt årtis brutal krig har lagt økonomien i ruiner, og fattigdom er et livsvilkår. Underernæring er udbredt. Millioner er afhængige af hjælp fra udlandet for at overleve, men Covid-19 har fået fremmede regeringer til at afse færre midler til nødhjælp af hensyn deres egne landes økonomi.

Den vedvarende konflikt forstyrrer igen og igen uddelingen af den livsvigtige mad og brændstof, der faktisk ankommer. De fleste fødevarer må importeres, men folk i det nordlige Yemen har hverken råd til at betale for dén eller for den lægehjælp, de har brug for til at behandle de sygdomme, de får som følge af underernæring. Det er en ond cirkel. Medmindre konflikten stopper, synes der ikke at være håb om forbedring. Nogle kalder situationen for verdens største humanitære krise.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed for de nordyemenitiske kvinder. Deres kultur er restriktiv over for kvinder, i form af arrangerede ægteskaber og streng opdeling mellem kønnene, hvilket giver kvinderne endnu færre muligheder. Kvinder bliver gift i en ung alder og føder børn, der sandsynligvis kommer til at lide af underernæring og sygdom, med meget begrænset adgang til sundhedshjælp. (4 Mos 6,24-26)
  • Bed om fred i Yemen. For at konflikten må ophøre, og at landet bliver genopbygget. (Matt 5,9)
  • Bed om at Gud må bane en vej for sit evangelium, så det kan lyde i det nordlige Yemen. (Es 65,1)

 

Hent bedefolderen som pdf