30 dage i bøn 2022 – dag 14

15. APRIL – DAG 14

Nordkaukasus

Hver morgen står solen op over Nordkaukasus’ majestætiske bjerge og skinner på de næsten 7 millioner mennesker, der bor mellem Sortehavet og det Kaspiske Hav. De er en af de mest unåede folkegrupper i verden. Her tales mere end 45 sprog, og området rummer dermed et af verdens mest komplekse sprogsystemer. Der findes meget få bibeloversættelser på disse sprog.

Mennesker i denne region er først og fremmest loyale over for deres klan. De nærer dyb mistillid til udefrakommende og fremmede. Overvindes denne grundlæggende tilbageholdenhed imidlertid, opstår til gengæld et kunakh-forhold: Et stærkt, gensidigt bånd af venskab, loyalitet og beskyttelse.
Yura blev kristen i et Centralasiatisk land, efter at hans familie blev landsforvist dertil i 1944. Han vendte siden tilbage til sit kaukasiske hjemland for at fortælle mennesker om Jesus. Han har nu boet der i over 30 år som den eneste kristne iblandt sit folk.

I mange år har Yura bedt om åbne døre og om etableringen af kunakh-forhold.
En afsidesliggende egn, der står ham særligt nær, er hjemsted for ”ørnens folk”. For at komme dertil må han ansøge om tilladelse 90 dage forud. Derefter må han køre op gennem bjergene i timevis og passere adskillige checkpoints. Først i det øjeblik han når frem, finder han ud af om myndighederne faktisk vil give ham adgang. Andre regioner er lidt lettere tilgængelige, men selv de kræver kunakh-forhold for at komme ind.

Terrænet, sprogene og kulturen gør tilsammen Nordkaukasus til et af de sidste steder på kontinentet, der modtager evangeliet.

Hvordan kan vi bede?

  • Bed for åbne døre, så kristne kan nå dette lukkede folk. (Åb 3,8)
  • Bed om velsignelse for mennesker i Nordkaukasus, bed om fred og kendskab til Gud. (2 Pet 1,2)
  • Bed om at alle disse mennesker må få Guds ord at høre på deres eget sprog. (ApG 2,4-6)

 

Hent bedefolderen som pdf