30 dage i bøn 2022 – dag 22

23. APRIL – DAG 22

Flygtningene fra den Blå Nil

Fatima ilede ind i sin lille mudderhytte og pakkede hastigt nogle få ejendele. Rygter om ufred i nærheden havde skabt panik i hele flygtningelejren, og hun var parat til at tage sine børn og flygte. Hendes familie kender alt til konflikt.

Fatima var blot en ung teenager, dengang hun og hendes familie for mere end ti
år siden første gang flygtede fra deres hjemland, den sudanske delstat Blå
Nil. Dengang forstod hun ikke krigens betydning, og familiens flugt forekom hende som et stort eventyr. Nu, som mor til små børn, er hun blevet klogere.

Fatima er medlem af en lille delstamme af Burun-stammen, en af de mange stammer og delstammer, der udgør mere end 130.000 flygtninge, der nu bor i et afsidesliggende hjørne af Sydsudan, der selv er et krigshærget land. De er afhængige af begrænsede rationer fra FN, og dagliglivet er en kamp, især efter at corona-pandemien har reduceret nødhjælpen fra udlandet. Fatima går jævnligt tre timer ud i bushen for at hugge brænde, og hun kæmper for at holde sine børn sunde og raske.
Delstaten den Blå Nil har været utilgængelig for fremmede i mange år, så der foreligger ikke megen forskning om de forskellige stammer, der har hjemme i området. Selv om flygtningenes nuværende opholdssted stadig er svært at komme frem til, bor de nu i et land, hvor det er tilladt for dem at høre evangeliet.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed om at Gud må bringe heling til flygtningene, der er mærket af årelange konflikter. Må de få lov at se Jesu magt og kærlighed i deres hverdag og finde et reelt håb, både for nutiden og fremtiden. (Sl 103,2-4)
  • Bed om fred i delstaten den Blå Nil, så flygtningene kan vende hjem. (Es 35,10)
  • Bed om at Guds rige må vokse i hver eneste af disse stammer, og for at der må opstå kristne fællesskaber, som kan fortsætte med at vokse i deres hjemland. (1 Pet 2,9)

 

Hent bedefolderen som pdf