30 dage i bøn 2022 – dag 24

25. APRIL – DAG 24

Da vi bad for Indien

Den allerførste udgave af 30 dage i bøn for den muslimske verden blev produceret i Indien i 1992. Siden da har den kristne andel af Indiens befolkning officielt ligget uændret på 2,5 %. Men forskning uden om regeringen viser en betydelig vækst. Ganske vist forestås størstedelen af det kristne arbejde i Indien af den indiske kirke; indsatser fra udlandet modarbejdes kraftigere og kraftigere af den fjendtlige regering. Nogle forskere rapporterer, at den kristne befolkning i Indien ligger tættere på 4 % – en lille minoritet, men i en nation med verdens næststørste befolkning, placerer det imidlertid Indien blandt de 25 lande i verden med flest kristne indbyggere.

Islam er den næststørste religion i Indien og tæller 15 % af befolkningen. Det svarer til 2 milliarder muslimer, hvilket gør Indien til det land, der har den næststørste muslimske befolkning i verden (den største er Indonesien).

Indiske kristne har mødt ufattelige udfordringer og lidt betydelige tab i løbet af det seneste år, i forbindelse med at Covid-19 har raseret deres samfund. En præst i det nordøstlige Indien har fortalt, hvordan hans team reagerede under pandemien ved at finde nye måder at tjene de fattige, muslimske bengali-samfund omkring dem på.

Da deres daglige arbejde blev afbrudt af nedlukninger, reagerede de ved at tilvejebringe mad, tag over hovedet og støtte til tusinder, som var flygtet fra landsbyerne. Som resultat af denne tjenstvillighed, blev de vidner til spirende, nye fællesskaber blandt nogle af de allermest udfordrende muslimske grupper i Bengal. Nye troende blev døbt, og større åbenhed er rapporteret hos tidligere unåede samfund end nogensinde før.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed for fred i Indien. Vedvarende konflikter, især mellem hinduer og muslimer, bremser megen anden fremgang og udvikling. (Rom 15,13)
  • Bed for at muslimer i Indien – der er stadig mange unåede grupper – må få mulighed for at høre evangeliet, og at de må være åbne for budskabet om Kristus. (2 Pet 3,9)
  • Bed for at de kristne i Indien må bidrage godt og klogt til velsignelse af landet og være forbilleder til Kristi ære for nationen. (Fil 4,8-9)

 

Hent bedefolderen som pdf