30 dage i bøn 2022 – dag 28

29. APRIL – DAG 28

Sulukerne – Muslimske sø-nomader fra Suluhavet

Sandokan, “Malaysias Tiger”, var en legendarisk pirat i Emilio Salgaris romaner. Han var en prins som havde mistet sit kongerige, og kæmpede som pirat mod indtrængende fjender. Historien foregår
i Britisk Nordborneo og er inspireret af sulukerne og andre indfødte stammer, der blev koloniseret af briterne i det nittende århundrede.

Sulukerne er islamiske konvertitter og sø-nomader i Suluhavet, et område på størrelse med Storbritannien, som ligger mellem Nordborneo og det sydlige Filippinerne. Under de europæiske magters kolonisering gik sulukernes stolte og samlede sultanat i opløsning. Adelige  efterkommere af sultanen kæmper stadig, akkurat som Sandokan, for at befri deres kongerige fra fremmed indflydelse. Sulukernes leder, Tun Mustapha (1918 –1995), førte den britiske koloni Nordborneo til uafhængighed og grundlagde staten Sabah i 1963. Som øverste minister og radikal muslim islamiserede Mustapha landet og forbød kristen mission.

Gennem bøn og uddeling af bibler er nogle suluker, deriblandt nogle af Tun Mustaphas direkte efterkommere, kommet til tro på Kristus. I dag udbreder nogle af dem aktivt det gode budskab blandt sulukerne. Til trods herfor er sulukerne i dag stadig en unået folkegruppe. Mindre end 2% er kristne, og i nogle områder er der slet ingen kristne. Sulukerne forsvarer med ildhu deres muslimske tro, støttet af den islamiske ekstremistorganisation, Abu Sayyaf. Hundredvis af lokale kristne og turister er blevet bortført og myrdet af denne gruppe i de seneste få år.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed om at sulukerne må finde frem til Guds rige i deres kamp for en uafhængig stat, og at de vil lære Jesus at kende som deres Fredsfyrste.
    (Matt 6,33)
  • Bed om at ekstremistgrupperne må miste deres indflydelse i dette område og gøre det muligt for kristne og andre at leve i fred. (Sl 37,1-5)
  • Bed for de få kristne blandt sulukerne, at de må være trygge og effektive vidner om Kristus, såvel som en velsignelse for deres samfund.
    (Luk 6,35)

 

Hent bedefolderen som pdf