30 dage i bøn 2022 – dag 3

4. APRIL – DAG 3

Ismailitter

Ismailitterne er en gren indenfor shiaislam, der følger en levende imam (åndelig leder) som nedstammer fra Ali, fætter og svigersøn af profeten Muhammed. De tror på, at disse imamer nedarver evnen til at vejlede deres samfund moralsk og åndeligt.

I det syvende århundrede var der uenighed blandt shiaer omkring den rette efterfølger. Ismailitterne opstod for at følge lederskabet af den arvelinje, der på nuværende tidspunkt ledes af Hans Højhed Aga Khan 4.

Der er 15 millioner ismailitter. De bor hovedsagelig i Central- og Sydasien, Afrika, Mellemøsten, Europa, Nordamerika og Australien. De vægter uddannelse højt, idet de tror på, at søgen efter viden er til gode for både individ og samfund. Ismailitter vægter også at leve fredeligt side om side med andre og arbejder for at skabe et bedre liv for de samfund, de lever i, som helhed.
De er ofte synligt engageret i indsatser for at hjælpe andre, sammen med andre. For eksempel stod det ismailitiske samfund i Edmonton, Canada, på Canadas nationaldag, for morgenmadspandekager og en Covid-19 vaccinationsklinik, hvor de indgik et samarbejde med byen, lokale indfødte ledere samt et kristent herberg for hjemløse.

Meget få kristne arbejdere fokuserer på ismailitterne. Det er let at tale med dem om tro, eftersom de er interesserede i at lære. De er ofte parate til at beskæftige sig med bibeltekster og erklære sig enig i andre perspektiver, dog uden at acceptere dem personligt.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Ismailitter ærer Jesus og deler mange kristne doktriner om ham. Bed om at Helligånden vil åbenbare dem endnu mere af sandheden om ham.
    (Johs 14,6)
  • Som minoritet kan ismailitterne møde forfølgelse og diskrimination fra andre muslimske samfund, der ikke anser dem for ægte muslimer. Bed for deres sikkerhed og frihed. (Sl 82,3-4)
  • sikkerhed og frihed. (Sl 82,3-4)
    Ismailitter er esoteriske i deres tilgang til tro, og lægger vægt på skjulte betydninger og en åndelig forståelse, der overgår den menneskelig forståelse. Bed om at de må få oplevelser med Gud, der fører dem til Jesus. (Johs 4,24)

 

Hent bedefolderen som pdf