30 dage i bøn 2022 – dag 5

6. APRIL – DAG 5

Khoja ithna asharierne i Østafrika

Shiagrenen af islam, som vi har bedt for de foregående dage, har flere undergrene. En af dem er ithna asharierne. Ithna ashari betyder ”tolver”, en term der referer til doktrinen om,
at tolv mandlige efterkommere fra Muhammeds familie er udpeget af Allah til religiøse og politiske ledere. Muhammed ibn al-Hasan al Mahdi er den tolvte, den sidste imam, en messiansk figur, som forventes at vende tilbage en dag sammen med Isa (Jesus), for at skabe fred og retfærdighed i verden.

Khoja ithna ashari-samfundet tæller omkring 125.000 mennesker verden over. De stammer fra Kutch-distriktet i Gujarat, Indien, men har bredt sig og skabt samfund på de fleste kontinenter vest for det sydlige Asien.

De fleste af khojaerne i Østafrika ankom i det 19. og 20. århundrede. Oprindelig var de ismailitter, men en strid i det ismailitiske samfund i 1866 omkring den første retmæssige Aga Khan, resulterede i at nogle ismailitter forlod denne gren, enten frivilligt eller med tvang. En velstående indisk handelsmand og leder i khoja ismaili-samfundet på Zanzibar ved navn Dew Jamal, var en af dem der konverterede til ithna ashari, og han grundlagde senere samfundets første moske i Østafrika.

I dag er Mombasa sæde for de afrikanske khoja shia ithna ashariers højeste råd, der repræsenterer omkring 17.000 mennesker. De har arbejdet ihærdigt på at udbrede deres tro over Caribien og ind i Latinamerika.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed for at khojaerne må møde Jesus og forstå ham gennem hans egne ord i Skriften. (Johs 1,1-14)
  • Bed om bevægelser til tro på Jesus i khoja-samfundet, og for at tusinder af dem må blive døbt og gjort til disciple. (Matt 28,19)
  • Bed om at de mange kristne i Østafrika må være ivrige vidner og dele deres tro på Kristus med khojaerne på en meningsfuld måde. (1 Pet 3,15)

 

Hent bedefolderen som pdf