30 dage i bøn 2022 – dag 8

9. APRIL – DAG 8

Stofmisbrug i Afghanistan

De fleste mennesker kommer aldrig til at høre om en mand som Qasim. Han kommer fra en afsidesliggende del af Afghanistan, er medlem af en overset stamme i en unået folkegruppe og han er stofmisbruger.

Som ung rejste Qasim over grænsen for at arbejde i et islamisk naboland. Her blev han forsynet med stoffer for at gøre ham mere produktiv og i stand til at tage længere vagter. Han blev afhængig, og inden længe gjorde stofferne ham mindre produktiv, ikke mere. Han blev erstattet af en anden arbejder, der sandsynligvis ville blive udnyttet på samme vis, og vendte hjem. Hans afhængighed bragte stor skam over hans familie, som ikke ville have noget med ham at gøre. Gennem størstedelen af sit 24 år lange stofmisbrug holdt han til under en bro ved et kloakudløb sammen med omkring 2.500 andre stofmisbrugere.

Sådan er tilværelsen for mange mennesker i Afghanistan og de omkringliggende nationer, hvor stofmisbrugere bliver afvist af deres familie og skammet ud af samfundet. Imidlertid blev Qasim fundet af arbejdere fra et behandlingssted, som har givet ham hjælp og håb. Han har været stoffri i over fire år og arbejder nu som vagt på et af behandlingsstederne.

Stofmisbrug er et stigende problem i Afghanistan, som er verdens største opiumproducent. Problemet er også stigende blandt kvinder og børn, der lever i fattigdom, konflikt og håbløshed.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed om flere arbejdere til at tjene og bringe håb til misbrugerne i Afghanistan, som har meget små chancer for nogensinde at høre evangeliet. (Rom 5,5)
  • Bed om befrielse fra de stærke lænker af skam, som holder mange af disse mennesker fanget i deres misbrug. Lad dem vide, at de er elsket af Gud. (Sl 34,18)
  • Bed om sikkerhed for dem der under farlige forhold hjælper og tjener en trængende befolkning i denne region. (Sl 91,1-2)

 

Hent bedefolderen som pdf