Hajj

Dag 11 – 1. april

Hajj er den årlige pilgrimsrejse, som muslimer foretager til den hellige by Mekka i Saudi Arabien i løbet af den sidste måned i islams kalender. Hajj er en af islams fem søjler, så alle muslimer gør sig stor umage for at foretage pilgrimsrejsen mindst én gang i livet.

Normalt deltager over 2 millioner mennesker i Hajj hvert år. Under covid-19-pandemien tillod Saudi Arabien dog ikke adgang for pilgrimme fra andre lande, og begrænsede kraftigt antallet af deltagere. I 2020 fik kun 1.000 pilgrimme adgang, og i 2021, 60.000. I 2022 blev Hajj genåbnet for besøgende fra udlandet, men kun 1 million pilgrimme måtte deltage.

Mange muslimer sparer op i årevis for at få råd til Hajj, så de seneste år har været skuffende for mange, der havde planer om at komme af sted. I løbet af Hajj deltager muslimer i en række ritualer spredt over flere dage. Disse udføres i lydighed mod gud, som en pligt for alle muslimer. Ritualerne ihukommer visse begivenheder fra Muhammeds og andre profeters liv, og ærer symboler på Allah. Pilgrimme fra alle dele af livet samles i troen i forbindelse med Hajj, og de tror på, at rejsen lader dem blive renset og vende hjem med et syndfrit hjerte.

Saudi Arabien investerer massivt i at arrangere Hajj på en sikker og effektiv måde år efter år. Begivenheden genererer også en stor indtægt til kongeriget, og mange af indbyggerne i Mekka og omegnen er afhængige af pilgrimmene for at tjene til dagen og vejen.

 

Hvordan kan vi bede?

  • I 2023 begynder Hajj den 26. juni. Bed for alle deltagernes helbred og sikkerhed
  • Under Hajj søger muslimer en dybere hengivenhed til gud. Bed om, at de må finde nyt liv i Kristus
  • Bed om at muslimer i Saudi Arabien, særligt i Mekka, må modtage mirakuløse åbenbaringer af Jesus

 

Altså: Er nogen i Kristus, er han en ny skabning. Det gamle er forbi, se, noget nyt er blevet til!

2 Kor. 5,17

Hent Bedefolderen som PDF (13mb)