Kina

Dag 16 – 6. april

I årtier har Kina kæmpet mod malaria. Malaria vides at have eksisteret i Kina i tusinder af år. Sidste år i juni erklærede WHO imidlertid Kina for malaria-frit. En fælles indsats mellem regeringen og det kinesiske folk har haft fokus på at benytte myggenet behandlet med insektgift, omfattende distribution af malaria-medicin og udvikling af lægemidler til behandling af sygdommen såvel som til at stoppe dens udbredelse. Da vi nåede juni 2021, havde nationen ikke registreret nogen lokale tilfælde i fem år.

Malaria har været et alvorligt sundhedsmæssigt problem i Kina i årtier, og var mest fremherskende i de kinesiske provinser langs grænsen til Myanmar i Yunnan-provinsen – det sidste sted til at rapportere om sygdommen i Kina.

Yunnan-provinsen er en af de folkemæssigt mest sammensatte provinser i Kina, med 26 forskellige etniske minoriteter. Disse inkluderer visse muslimske samfund, som f.eks. hui-muslimerne – en muslimsk folkegruppe, som etnisk tilhører han-kineserne. Nogle af hui-muslimerne nedstammer fra de første kinesiske konvertitter til islam, som var påvirket af muslimske, arabiske handlende i det 7. og 8. århundrede.

Andre muslimer i denne region stammer fra Myanmar. Rohingya-muslimerne er flygtet fra religiøse voldshandlinger mod deres samfund i Myanmar. I Ruili, for eksempel, har omkring 50.000 muslimer fra Myanmar bosat sig. De lærer kinesisk og gifter sig endda med lokale kinesere.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Sig Gud tak for fremgangen i bekæmpelsen af malaria i Kina. Bed om at der må gøres yderligere indsatser for at forbedre sundhedsplejen blandt muslimske samfund i Kina
  • Bed for hui-muslimernes samfund i Kina, som er bekymret for religiøs undertrykkelse. Bed om at de må være åbne overfor at høre fra deres kristne naboer, eftersom kristne også er en minoritet i Yunnan-provinsen
  • Bed om at de muslimer fra Myanmar, der søger tilflugt i Kina, også må få lejlighed til at finde tilflugt i Kristus

 

Guds vej er fuldkommen, Herrens ord er lutret, han er skjold for alle, der søger tilflugt hos ham.

Sl. 18,31

Hent Bedefolderen som PDF (13mb)