Burkina Faso II

Dag 20 – 10. april

En evangelisk biskop og hans team var netop blevet valgt i Burkina Faso. De besøgte de lokale myndigheder og ledere af andre kirkeretninger i området for at præsentere sig og etablere et godt forhold. De følte også, at det var vigtigt at besøge den muslimske menighed, som en del af den dialog mellem forskellige trosretninger, der fandt sted i lokalsamfundet.

Biskoppen valgte at besøge moskeen en fredag, hvor der var mange muslimske tilbedere til stede. Da bønnen var forbi, blev de inviteret ind i moskeen. Imamen bød dem velkommen og spurgte, hvorfor de var kommet på besøg.

“Vi er kommet for at præsentere vores nye team og udtrykke vores ønske om et godt samarbejde med den muslimske menighed,” svarede biskoppen. Burkina Faso er plaget af terrorgrupper, som spreder frygt, og radikale forsøger at splitte befolkningen. Men størstedelen af befolkningen ønsker fred, og er taknemlige for ledere, der opfordrer til social enhed.

Biskoppen gav en opmuntrende tale til de forsamlede muslimer: “Vi har så meget til fælles, vi bor alle i vores fælles hjemland Burkina Faso.” Han gav imamen en bibel, som blev modtaget med respekt og med ordene: “Dette er den bedste gave, vi har fået i dag, fordi det er Guds Ord. Men det er også en hellig bog. Denne bibel er mere værd end penge.”

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed for dem, der arbejder for fred og enhed i Burkina Faso
  • Bed om at kristne må få lejlighed til at give Guds Ord til deres muslimske venner
  • Bed om at muslimer, der læser Guds Ord, må få Jesus åbenbaret

 

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.  Han var i begyndelsen hos Gud.  Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af det, som er.  I ham var liv, og livet var menneskers lys.  Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke.

Johs. 1,1-4

 

Hent Bedefolderen som PDF (13mb)