Schweiz

Dag 22 – 12. april

Det største antal asylansøgninger i Schweiz kommer fra afghanere. En af dem er Fahim, en mand i halvtredserne, der ankom til Schweiz for få år siden. Sidste sommer væltede han på cyklen og kom til skade med sin højre skulder. Han gik til lægen, som rådede ham til at smøre salve på det smertefulde område.

Fahim kunne ikke længere passe sin elskede have. Hans anden passion, at sy tæpper til flygtningebørn, blev også umuligt for ham på grund af de stærke smerter. Efter tre måneder blev Fahim henvist til en speciallæge, der fandt ud af, at hans skulder havde været brækket og nu var vokset forkert sammen. Lægen ordinerede ham fysioterapi, men der var lang vej til forbedring.

En schweizisk, kristen ven følte sig ansporet til at bede for Fahim og for, at hans skulder måtte blive rask. Hun spurgte: “Fahim, du ved, jeg beder til Jesus – må jeg bede for dig?” Fahim tog imod tilbuddet, og hans ven bad i Jesu navn om, at hans skulder måtte helbredes.

Et par dage senere kom Fahim på besøg, og han var jublende glad. “Søster,” sagde han, “to læger anbefalede behandlinger, der ikke hjalp. Men du bad én gang, og smerten forsvandt!” Hans ven svarede: “Det var ikke mig, Fahim. Lovet være Jesus, som har besvaret vores bøn!”

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed om at muslimer som Fahim må lære Jesus at kende som deres læge og frelser
  • Bed om at schweiziske kristne fortsat må hjælpe afghanske flygtninge med at integrere sig. Og for at de må finde helbredelse for de traumer, de har oplevet. Mange af dem afventer stadig svar på deres ansøgning om opholdstilladelse
  • Bed om at de schweiziske kristne må bede frimodigt og fortsætte arbejdet med at elske og drage omsorg for muslimske flygtninge

 

Men han blev gennemboret for vore overtrædelser og knust for vore synder. Han blev straffet, for at vi kunne få fred, ved hans sår blev vi helbredt.

Es.53,5

Hent Bedefolderen som PDF (13mb)