Østrig

Dag 25 – 15. april

”Jeg har kun én frelser,” siger min lille nabo, Shayla, uvilkårligt til mig. ”Min frelser er Allah,” tilføjer hun stolt. Jeg tænker mig om et øjeblik og svarer så: ”Jeg har også kun én frelser, og det er Jesus.” Shayla kigger spørgende op. ”Hvem er Jesus?” Og derefter følger en lang samtale om, hvem Jesus er.

Mange børn er indvandret fra lande med muslimsk majoritet til Østrig, for at bo der. Mange af dem har traumatiserende oplevelser med fra deres hjemland og fra deres rejse. De passer ofte ikke ind i skolesystemet og har kun få muligheder for uddannelse. Men de elsker det, når nogen tager sig tid til at lære dem at kende og spille spil med dem. I den forbindelse stiller de altid spørgsmål om, hvad kristne tror på, og elsker at tale om Gud.

Shayla og mange andre muslimske børn tænker over Gud og over deres muslimske tro. ”At bede er så udmattende,” siger en pige for eksempel. ”Man skal altid vaske sig, skifte tøj og sige de rigtige ord, og jeg ved ikke engang, hvad jeg skal sige. Hvordan beder du?” spurgte hun en kristen medarbejder. Det er utroligt at se den hunger, hvormed disse børn lytter til historier om Jesus, og hvordan de ønsker at vide mere om, hvem Jesus er, og om hvor højt han elsker dem.

 

Hvordan kan vi bede?

  • Bed om at flygtningebørnene i Østrig må komme sig over deres traumer og finde fred og sikkerhed i deres nye hjem
  • Bed om at de må få de nødvendige ressourcer til at lære nye sprog, kulturer og tanker at kende, og om at de, der arbejder med dem, må være tålmodige og medfølende
  • Bed om at flygtningefamilier må finde Jesus som deres Frelser

 

Men alle dem, der tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn, dem, der tror på hans navn

Johs. 1,12

Hent Bedefolderen som PDF (13mb)