Dag 23: Befolkningen i Amman, Jordan

1. april

Kirkeklokkerne ringer, mens muezzinen kalder folk til bøn fra moskeen. En 22-årig med stilfuldt slidte jeans slapper af på en café på Rainbow Street og ryger en e-cigaret. En hyrde fører 25 får ned ad gaden og undviger bilerne undervejs. En lille gul taxa kører ved siden af en Land Cruiser fra Saudi-Arabien. Hvide palæer i det eksklusive Abdoun står i kontrast til de grå lejlighedsbygninger i det støvede Ashrafeya. Filippinske stuepiger går forbi sudanesiske flygtninge. Universitetsstuderende går ind i boghandlerne, mens småbørn løber fra børnehaven hen til de ventende fædres arme.

Amman i Jordan – en by med over 4 millioner indbyggere – er et kalejdoskop af mennesker i alle aldre, fra mange kulturer, religioner og baggrunde. Ligesom Nasser, udlejeren, eller Yahya, den egyptiske vicevært, tjener mange penge nok til at forsørge deres familier og uddanne deres børn. De kæmper med stigende udgifter til mad, men er taknemmelige for at have et hjem at sove i. Deres naboer kan være flygtninge, som har fået lov til at immigrere. De venter på at rejse til et bedre liv, når de får visum til andre steder.

Over 97% af jordanerne er muslimer. Nogle beder religiøst i moskeen fem gange om dagen. Andre er kun religiøse af navn. En tredje gruppe kalder sig ateister. Har nogen af disse hørt om det forhold, man kan have til den almægtige Gud? Pris Gud for de Jesus-troende, der bor i Amman, og som kan fortælle dem om frelsens vej.


Hvordan kan vi bede?

  • Bed om, at de, der søger efter svar, vil møde troende og høre det gode budskab.
  • Bed om, at de, der har ondt, vil høre Guds stemme tale gennem hans ord, som er tilgængeligt i deres by.
  • Bed om, at de vil se sandhedens ord i beskeder på deres telefoner eller videoer om Frelseren og tro på dem.

For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. Det skyldes ikke gerninger, for at ingen skal have noget at være stolt af.
Efeserbrevet 2,8-9

Hent Bedefolderen som PDF (13mb)