Dag 25: Fulanierne i Guinea

3. april

Binta og hendes 80 klassekammerater sprang begejstrede op. I dag havde læreren medbragt den store bog med de spændende historier! Binta kunne især godt lide profeten Josefs eventyr. Hun går i fjerde klasse på en kristen skole i Guinea i Vestafrika. 80% af befolkningen her er muslimer, men den sekulære stat tillader fri religionsudøvelse – også i skolerne. Binta og de fleste af hendes klassekammerater kommer fra muslimske familier.

Det er stadig svært for Binta at læse og skrive, fordi undervisningen som regel foregår på fransk og ikke er særlig interessant. Bintas forældre kan ikke læse og skrive, ligesom 70% af befolkningen. For dem er det vigtigere, at børnene kan recitere suraer fra Koranen. De er stolte af, at det var deres forfædre, der bragte islam til Afrika syd for Sahara, men deres traditionelle livsstil som omvandrende hyrder er blevet forhindret af tabet af gode græsgange, og de har slået sig ned i byen.

Ligesom deres nomadiske forfædre kan fulanierne i Guinea godt lide at rejse, og for mange synes den farlige rejse til Europa at være det eneste håb om en stabil økonomisk fremtid. Binta glemmer aldrig da hun sagde farvel til sin fætter Mamadou, som tog af sted med store drømme om en blomstrende fremtid. Hvordan har han det? Binta håber, at han stoler på Allah og oplever hans beskyttelse ligesom profeten Josef på sin lange rejse.


Hvordan kan vi bede?

  • Bed om, at lærerne på de kristne skoler må være modige og undervise i bibelske historier på en kulturelt sensitiv måde.
  • Bed om, at traditioner ikke må afholde folk fra at opdage sandheden om Jesus.
  • Bed om, at den unge generation i Guinea må være kreative til at opbygge deres hjemland og forandre det til det bedre – ligesom Josef gjorde.

Men Jesus kaldte børnene hen til sig og sagde: »Lad de små børn komme til mig, det må i ikke hindre dem i, for Guds rige er deres.
Lukasevangeliet 18,16

Hent Bedefolderen som PDF (13mb)