30 dage i bøn – dag 1

Mekka, Saudi-Arabien

Muslimsk befolkningstal: 2.040.000

Vi kan ikke fokusere vores bønner på muslimer i alle verdens byer uden at have muslimernes mest højagtede by med i tankerne: Mekka.
Grundlæggeren af Islam, Muhammed, blev født i Mekka, og når muslimer beder, så bøjer de kroppen i bøn med retning mod Mekka.
Det er kun muslimer, som har adgang til byen. Dog er der enkelte ikke-muslimer, som har fået adgang til den hellige by.
Mekkas befolkningstal er på blot 2 millioner indbyggere, og ingen af dem er så vidt vides kristne. Alligevel er det en meget forskelligartet befolkning, da mennesker fra hele verden, særligt fra det sydlige og sydøstlige Asien, Europa og Afrika, rejser til byen for at se de vigtige og hellige steder, og mange bosætter sig efterfølgende i denne historiske by.

Hvert år ankommer mellem 2 og 4 millioner pilgrimme til Mekka for at deltage i en af verdens største årlige samlinger; det religiøse ritual, Hajj, som i år finder sted fra d. 17.-21. juli. Hajj er fundamental for Mekkas økonomi, da størstedelen af arbejdspladserne i byen er forbundet med at servicere pilgrimme og facilitering af Hajj.
I 2020 blev det årlige ritual kraftigt påvirket af de restriktioner, man indførte i kampen mod coronavirus. Den store nedgang i deltagende og de øvrige restriktioner havde en mærkbar effekt på de lokale forretninger og borgere, men gav samtidig anledning til at udvikle ideer for mere bæredygtige måder, hvorpå man fremover kan varetage det store, årlige arrangement.

Forslag til bøn:

  • Indbyggerne i Mekka har ingen adgang til budskabet om Kristus i deres lokalområde. Bed om at de vil høre evangeliet gennem medier og andre kilder. (2 Thess 3, 1)
  • Alle muslimer, som fysisk og økonomisk er i stand til det, forventes at deltage i pilgrimsrejsen mindst én gang i deres liv. Bed for sikkerhed til dem, som rejser til Hajj i år. (Sl 121, 7-8)
  • Hvis ritualet udføres korrekt, så tror muslimerne på, at pilgrimsrejsen vil tilgive alle tidligere synder. Bed om at muslimerne i Mekka vil følge ham som fjerner vores synd ”så langt som Østen er fra Vesten”. (Sl 103)

 

Hent bedefolderen som pdf