30 dage i bøn – dag 10

Dhaka, Bangladesh

Muslimsk befolkningstal: 19.000.000

Bengalske muslimer er en af de største unåede befolkningsgrupper i verden, og størstedelen af dem bor i Bangladesh. Hovedstaden, Dhaka, er hjem for estimeret 20 millioner mennesker, hvilket gør byen til en af verdens hurtigst voksende megabyer. Ud af de 20 millioner indbyggere er 90% muslimer.

Unge muslimer i Dhaka kan opleve konflikter på grund af de muligheder, som byen tilbyder. På den ene side så er hverdagen for de bengalske muslimer påvirket af, at læren i moskeerne bliver mere og mere konservativ. I senere år har læren også påvirket traditionel bengalsk kultur. Tag for eksempel fejringen af den bengalske ”gaie holud”, som traditionelt finder sted et par dage før en bryllupsceremoni: ved fejringen af ”gaie holud” maler gæsterne bruden og brudgommen i ansigtet med gul farve og fodrer dem med slik. Men ifølge læren i nogle moskeer, så bliver denne fejring klassificeret som ”ikke-muslimsk”, og derfor er folk stoppet med at fejre det. Den konservative indflydelse kan også ses på gaderne, hvor flere og flere kvinder bærer burka i offentligheden.


På den anden side, så har de sociale medier og internettet vist de bengalske muslimer, hvordan der ser ud på den anden side af Dhaka; en fri verden fyldt med muligheder. Dhaka tilbyder anonymitet, og derfor
ser man flere subkulturer i Dhaka, som udforsker nye idéer og livsstile. Nogle kristne bruger den mulighed til at informere søgende om den kristne tro og prøver at svare på spørgsmål om islam.

Forslag til bøn:

  • Bed for Dhakas behov som en voksende megaby – den oplever mange udfordringer med overbefolkning, regelmæssige oversvømmelser og forurening. Bed for et klogt og godt lederskab. (Es 26, 1-3)
  • Bed om at muslimerne i Dhaka vil have mulighed for at lære, hvad det betyder at følge Kristus. (Sl 119, 9-10)
  • Bed om den fysiske og åndelige beskyttelse af kristne, som bor i Dhaka, og om at de må være virksomme vidner om Jesus. (1 Tim 4)

Hent bedefolderen som pdf