30 dage i bøn – dag 12

Kampala, Uganda

Muslimsk befolkningstal: 204.000

Med kurven i højre hånd vandrer Faduma gennem morgenens tætpakkede Somali-kvarter i Kampala. Hver dag står hun op før solopgang for at forberede anjero, det traditionelle fladbrød, som somaliere spiser til morgenmad. Hun spiser dog ikke brødet selv, men sælger det for at forsørge sine tre børn. Hun har levet i slummen ”Lille Mogadishu” i Kampala de sidste 5 år. De fleste somaliere som flygtede fra borgerkrigen i Somalia til Uganda, bor her. Faduma er enlig mor, og hendes manglende uddannelse og ringe mestring af det engelske sprog, som er det officielle sprog i Uganda, gør at hun ikke kan finde et arbejde.

Man mener, at omtrent 12% af de 1,7 millioner indbyggere i Kampala er muslimer. Nogle tilhører de indfødte, muslimsk-etniske grupper eller er kommet til Kampala fra den arabiske verden og har udviklet sig til succesfulde forretningsfolk.

Men i en helt anden del af Kampala bor omkring 20.000 somaliske flygtninge, som har samlet sig i ”Lille Mogadishu”. Manglen på uddannelse og sprogkurser gør, at mulighederne for at forbedre deres liv er sparsomme, og de er derfor ofte frygtet eller undgået af det samfund, som har taget imod dem.

Et hold af ugandiske kristne er begyndt at rette opmærksomhed på muslimernes trængsler i den somaliske del af byen.
De vil særligt hjælpe de unge somaliere ved at tilbyde engelsktimer, it-kurser eller fodboldtræning. Samtidig prøver gruppen af kristne at bygge bro mellem de ugandiske kristne og somalierne, hvoraf de fleste er muslimer. De opmuntrer og instruerer andre kristne i at involvere sig i de folk, som bor i de somaliske nabolag, bede for dem og dele Jesus’ kærlighed med dem.

Forslag til bøn:

  • Bed om at mange ugandiske kristne vil være et vidne om Guds kærlighed til de somaliske muslimer i byen. (Kol 4, 2-6)
  • Bed om at de mange somaliere, som er præget af håbløsheden i tilværelsen som flygtning, vil opleve kærlig støtte og praktisk hjælp fra kristne. (Sl 40, 9-10)
  • Bed om at somalierne må opleve afgørende møder med Jesus, som de kan dele med deres netværk i Somalien. (2 Kor 9, 11-14)

Hent bedefolderen som pdf