30 dage i bøn – dag 13

Paris, Frankrig

Muslimsk befolkningstal: 1.700.000

Paris rummer en af Europas største muslimske befolkningsgrupper. Det er et mangfoldigt samfund, som overvejende består af immigranter fra de tidligere franske kolonier i Nord- og Vestafrika.

Mahamadu smider sig på sengen. Han er udmattet. Han er netop blevet færdig med sit rengøringsjob, og om få timer begynder hans nattevagt som sikkerhedsvagt. Men Mahamadu kan ikke slappe af. Det er søndag, og om søndagen besøger hans udvidede familie ham på det hostel han bor på, ligesom hundrede andre Soninké-immigranter gør. Om søndagen diskuterer de problemerne hos familien i Frankrig og beslutter, hvor mange penge de skal sende hjem til landsbyen i Mali. Muhamadus datter er syg og bor stadig i Mali. Han er bekymret for, at han ikke har penge nok til at kunne sende til hende såvel som den kommende Eid-fejring.

Mahamadus liv er ikke enestående. Det er et typisk billede på hverdagen for de mere end 100.000 Soninké-immigranter i Storparis, som påtager sig flere forskellige lavtlønnede jobs for at tjene nok til at forsørge deres familie i Vestafrika. Mange af dem har aldrig mødt en sand følger af Jesus eller hørt evangeliet. Dog er der nogle mennesker i befolkningsgruppen, som er troende, og de lever derfor isoleret eller med forfølgelse fra deres lokalsamfund.

Soninké-samfund findes i hele verden, men særligt i Frankrig. De kommer fra Vestafrika, hvor de i flere generationer har ernæret sig som handelsmænd. Soninké-folket konverterede til islam i det 11. århundrede, og næsten alle er dedikerede muslimer, som er stolte over deres 900 år lange islamiske arv.

Forslag til bøn:

  • Bed om at Soninké-immigranter i Paris vil finde arbejde, så de kan støtte deres familier i Vestafrika. (Mark. 12, 32-34)
  • Bed om at alle muslimer i Paris vil møde en kristen, og bed om at flere kristne arbejdere vil komme til byen. (Matt. 9, 38)
  • Bed om beskyttelsen af de få som er troende, og at mange andre Soninké-muslimer vil lære sandheden om Kristus. (Joh. 14, 6)

Hent bedefolderen som pdf