30 dage i bøn – dag 17

Toronto, Canada

Muslimsk befolkningstal: 500.000

Stor-Toronto er kendt som den mest multikulturelle og sprogligt alsidige metropol i Nordamerika og, muligvis, verden. Det er et nutidigt eksempel på, hvad Paulus sagde i Apostlenes Gerninger 17, 26: ”Af ét menneske har han skabt alle folk og ladet dem bosætte sig overalt på jorden…”

Mindst 500.000 muslimer bor i Stor-Toronto, og 220 moskeer er etableret her, hvilket gør muslimerne til en minoritet af væsentlig størrelse i en by, der er et globalt knudepunkt. Mange af muslimerne immigrerede til Toronto på grund af krige, dårlig livskvalitet, fattigdom, skuffelse over islam, bedre uddannelsesmuligheder og forfølgelse. Størstedelen af de canadiske muslimer kommer fra lande, hvor der ikke var nogen muligheder for at lære Jesus Kristus at kende.

Mohamad, en muslim fra Syrien, er ved at tage sin universitetsuddannelse i Canada. Han siger: ”Generelt set, så vil muslimer elske tanken om, at du har dem med i dine bønner.” Muslimer ønsker at komme i Paradis med Gud. Men de må indse, at evigheden med Ham kun kommer gennem kendskab og erkendelsen af Jesus som deres Herre og Frelser. Mohamed er taknemmelig for kristne, som spørger om de må bede for deres muslimske venner. En simpel gerning som den kan være en inderlig demonstration af Kristi kærlighed.

Forslag til bøn:

  • Bed om at immigranter vil tilpasse sig klimaet, kulturen og deres nye liv i Toronto. (5 Mos. 10, 18-19)
  • Bed om at Helligånden vil drage Mohamed og andre som ham til troen på Kristus, så de kan vise andre muslimer skønheden ved evangeliet. (Matt. 25, 35-40)
  • Bed om at muslimerne i Toronto
    må danne venskaber med kristne og opleve positive ting ved kirken i Canada. (ApG. 17, 26-28)

Hent bedefolderen som pdf