30 dage i bøn – dag 18

Berlin, Tyskland

Muslimsk befolkningstal: 400.000

På hjemturen i metrotoget tænker Bernd på sin ven Murat. Murat er en araber fra Yemen, som kom til Berlin som forretningsmand. Efter at have startet en succesfuld forretning med etniske smykker var han i stand til at investere i en ejendom. Murat etablerede en populær arabisk restaurant i den ene del af ejendommen, og i den anden del etablerede han en moské, som var dekoreret i den traditionelle stil fra Yemen.

Omkring 200 mænd besøger bederummet i moskéen hver fredag, når de deltager i middagsbønnen. Bernd er imponeret over Murats dedikation til at være en god muslim, så god endda at han opgiver en del af sin virksomheds kvadratmeter til sin religion. Bernd har været på besøg i moskeen mange gange. Murat, som er leder af moskéen, har gentagne gange sagt til Bernd at: ”Dørene vil altid stå åbne for dig. Du er ikke en fremmed her.”

Når Bernd besøger moskéen, sidder de to mænd på gulvet i moskéen. Til at starte med snakker de om deres familier, og så fortæller Bernd om en historie fra Bibelen. Selvom Murat kender Koranen særdeles godt, så synes han stadig at fortællingerne fra Det Gamle Testamente er meget interessante. Ligesom Bernd lærer Murat om kristendommen og dens fortællinger, ligesådan lærer Murat Bernd om islam.

Bernd håber på, at han kan tage skridtet videre fra at fortælle historier fra Det Gamle Testamente til at dele fortællinger om Jesus. Han beder med Murat, for hans familie og virksomhed, og slutter bønnen med at lade sine hænder glide ned over sit ansigt, på samme måde som muslimerne gør, og bliver som så ofte før inviteret til at vende tilbage en anden dag.

Forslag til bøn:

  • Der er lige nu 50 unåede grupper af etniske muslimer i Berlin. Bed om at de vil høre de gode nyheder om Kristus og for at sammenslutninger af troende vil blomstre op blandt grupperne. (Es. 56, 6-7)
  • Bed om at kirken i Tyskland vil være en velsignelse for de muslimske naboer og at den vil dele sin tro med dem, ligesom Bernd gør. (Joh. 3, 1-15)
  • Bed om at yemenitterne i Berlin vil høre evangeliet og dele det med deres netværk i Yemen, hvor det bliver sværere og sværere at nå ud til folket. (Rom. 10, 14)

Hent bedefolderen som pdf