30 dage i bøn – dag 2

Kairo, Egypten

Muslimsk befolkningstal: 18.000.000

Kairo er en af de hurtigst voksende byer i verden. Med dens befolkningstal på omkring 20 millioner er Kairo den største by i Afrika og den 6. største by på Jorden. 90% af byen er muslimer, mestendels sunnimuslimer, og flere muslimer ankommer jævnligt til byen som flygtninge fra steder, som krigshærgede Yemen.

Det bliver vurderet, at op mod 1 million yemenitter lever i Kairo. De flygtede alle fra deres hjem på grund af krigen og er nu strandet i byen. Udover at være flygtet fra krigen er mange også kommet til Kairo for at modtage medicinsk behandling.

Aisha var en pige på 10 år, som kæmpede mod sin leukæmi. Da det var umuligt at få behandling til hende i Yemen, bragte hendes forældre hende til Kairo, hvor de boede under kummerlige forhold. Desværre var det få lokale hospitaler, som ville hjælpe flygtninge, og familien havde ikke råd til at betale prisen på en knoglemarvstransplantation, som ovenikøbet var forhøjet pga. inflation. Men heldigvis mødte Aishas familie en gruppe egyptiske og udenlandske kristne, som havde etableret et netværk af læger og klinikker, som udover at tilbyde behandling til rimelige priser, også håndterer de donationer som bliver givet til at hjælpe dem som har brug for behandling. Gennem dette netværk kunne Aisha langt om længe modtage den nødvendige behandling.

Et spørgsmål, som mange yemenitter stiller, når de møder kristne i Kairo, går igen: ”Hvorfor hjælper I kristne dog os, de fremmede?”

Gennem praktisk og næstekærlig hjælp til dem som er i nød, danner kristne i Kairo venskaber med den yemenitiske befolkningsgruppe og viser dem derigennem Guds kærlighed.

Forslag til bøn:

  • Bed om at mennesker af alle religioner i Kairo vil arbejde sammen om de problemer, som følger med den hurtige befolkningstilvækst, såsom adgang til vand, mad, uddannelse og bolig, og sammen hjælpe deres by til at vokse i fred. (Ordsp 11, 11)
  • Bed om at de fysiske, psykiske og åndelige behov vil blive mødt hos de yemenitter som er strandet i Kairo. (Matt. 25, 34-40)
  • Bed om at kirken i Kairo, til trods for at være en minoritet, vil være et modigt og stærkt vidne. (ApG 1, 8)

 

Hent bedefolderen som pdf