30 dage i bøn – dag 20

Nairobi, Kenya

Muslimsk befolkningstal: 500.000

I Kenya finder vi hovedstaden Nairobi med et indbyggertal på mere end 4,3 millioner mennesker. Den muslimske befolkningsgruppe består hovedsageligt af immigranter; nubierne fra Kibera, som kom til Kenya omkring 1850, Swahili-muslimer fra Mombasa og Kenyas kystområder og somalierne fra Somalia.

I forstaden Eastleigh bor Afrikas tredjestørste befolkningsgruppe af somaliere, som bor uden for deres hjemland. Somali-muslimer i Nairobi er både konservative i deres kultur og religion. Gruppen er en majoritet blandt muslimer i Nairobi, men en minoritet sammenlignet med den kristne befolkningsgruppe i byen. Muslimernes virksomheder er indflydelsesrige, og de er generelt anset som et hårdtarbejdende folk, men fjendtlige og konservative over for andre fællesskaber. Dog er særligt de yngre, uddannede somaliere mere sekulære og villige til interaktion med ikke-muslimer.

Somalierne er den største unåede befolkningsgruppe i Kenya, men fordi deres folk bliver associeret med ekstremister, er mange kristne i Kenya bange for at tage kontakt til dem. Nogle kristne arbejdere har dog været modige nok til at tilbyde evangeliet til dem gennem deres vidnesbyrd, deres frivillige arbejde i samfundet og afholdelse af offentlige møder med muslimske lærde for at diskutere deres tro og religion.

Abdi fandt sin tro på Kristus på universitetet. Hans muslimske familie nægter at have noget med ham at gøre, og desuden har han oplevet, at det er svært at lære andre kristne i Nairobi at kende, fordi de er mistænkelige over for ham, grundet hans ophav. Sammen med andre kristne somaliere er han derfor begyndt at mødes privat hos en lokal præst, for sammen med ham, at bede for et somalisk fællesskab, som kan række ud til sit egne folk.

Forslag til bøn:

  • Bed om at unge muslimer i Nairobi vil åbne sig over for kristne i byen og snakke om tro sammen med dem. (Rom 10, 17)
  • Bed om at kristne i Nairobi vil være frygtløse i deres vidnesbyrd og forberedt på at snakke med muslimer om deres liv med Kristus. (Rom 10, 14-15)
  • Bed om at mange somaliske muslimer vil følge Kristus i Nairobi og danne nye fællesskaber blandt deres folk. (1. Pet 3, 15)

Hent bedefolderen som pdf