30 dage i bøn – dag 22

Sydney, Australien

Muslimsk befolkningstal: 255.000

Mindre end 2% af den australske befolkning er muslimer, men omkring 40% af den relativt lille muslimske befolkningsgruppe bor i den multikulturelle højborg i Australien, Sydney. Muslimer i Sydney er etnisk, sprogligt og kulturelt forskelligartede, da de kommer fra mere end 120 forskellige lande.

Ali kommer fra et stærkt muslimsk land, men har opnået asyl og arbejder nu i Sydney. En aften inviterede Alis ven ham med til en husmenighed, hvor han vidste kristne mødtes for at bede og læse Bibelen sammen. Ali var hele sit liv blevet advaret mod disse ’kirker’, og han havde bestemt ikke lyst til at nogen skulle se ham gå ind i en kirkebygning. Byen så ud til at rumme utallige kulturelle centre, kirker og steder med diverse udskejelser… og Ali undgik hårdnakket alle de steder. Men dette sted virkede anderledes. Størstedelen af dem som mødtes, så ud til at komme fra hans eget land eller dets nabolande. Ali var både nysgerrig og skeptisk, men endte med at tage med sin ven, for at se hvad det hele drejede sig om.

Ali nød mødet og var fascineret af gruppens oprigtige behov og ønske om at følge Skriften. Imponeret over den måde som alle holdt af og respekterede hinanden, til trods for aldersforskelle, kønsforskelle, forskel i professioner
og nationaliteter, vendte Ali tilbage til menigheden, og langsomt endte han med at kende og elske Jesus.

Møderne i husmenigheden inkluderede kendte elementer fra han hjemlands gæstfrihed og sprog, men kærligheden i fællesskabet var radikalt anderledes, og Ali endte med at lytte til og tro på evangeliet, i et fællesskab af kærlighed.

 

Forslag til bøn:

  • Bed om at de mange kristne i Sydney vil være villige til at udvise kærlighed til immigranter, studerende og besøgende fra muslimske lande. (Ef 2, 19)
  • Bed om at muslimerne i Sydney vil opleve kærligheden fra Kristus og hans folk. (Rom 12, 9)
  • Bed om at Gud fortsat må bruge bevægelsen til sin ære blandt mennesker over hele verden, til
    at nå ud til lukkede samfund med evangeliet. (1 Kor 9, 19-23)

Hent bedefolderen som pdf