30 dage i bøn – dag 23

Dhaka, Bangladesh

Muslimsk befolkningstal: 19.000.000

Note fra redaktøren: Vi har inkluderet to artikler om Dhaka i denne udgave af ”30 dage i bøn”, fordi byen er så stor og strategisk vigtig for jeres bønner.

Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, er en af de mest tætbefolkede byer i verden. Mange af indbyggerne kom til Dhaka
fra landlige områder i landet, i håbet
om at finde arbejde og uddannelse. Og arbejde er der ganske vist rigeligt af, men arbejdsforholdene er ekstremt vanskelige.

Maliha er en af de utallige arbejdere, som man finder på Dhakas tøjfabrikker. Selv under ramadanen tager hun hen
på fabrikken kl. 7 om morgenen, hvor hun arbejder 12-14 timer om dagen. Størstedelen af tiden sidder hun ved en symaskine og forvandler forskellige stykker stof til t-shirts for et vestligt tøjmærke. Når hun udmattet kommer hjem om aftenen, bryder hun fasten og beder sine bønner, inden hun hviler sig. Maliha ser frem til Eid, slutningen på ramadanen, hvor hun og hendes familie inviterer mange gæster på besøg i deres lille hjem, som er traditionen blandt de bengalske muslimer.

Mere end halvdelen af befolkningen lever i fattigdom i den hurtigt-voksende megaby. Mange kvinder som Maliha, tjener meget få penge på deres arbejde på tøjfabrikkerne. Chancen for, at de kommer til at høre om Jesus, er ikke store, fordi der bliver brugt meget få anstrengelser på at sprede evangeliet i Bangladesh, og kun en fjerdedel af de anstrengelser har fokus på muslimerne, selvom de udgør 90% af byens befolkning. Det anslås, at der er færre end 1000 troende med en muslimsk baggrund i Dhaka.

 

Forslag til bøn:

  • Bed om at det lille antal troende, specielt dem med muslimske baggrunde, vil få mod og muligheder til at dele deres tro. (2 Tim 2, 1-7)
  • Bed om at flere organisationer vil bruge ressourcer på kirkeplantning i den strategiske by. (Rom 10, 13-14)
  • Bed om at virksomhederne og fabriksejerne vil høre de gode nyheder og blive dem som påvirker samfundet og forbedrer forholdene for fabriksarbejderne. (Matt 19, 16-30)

Hent bedefolderen som pdf