30 dage i bøn – dag 24

Kuala Lumpur, Malaysia

Muslimsk befolkningstal: 3.680.000

Normalt ville Aminah have taget toget, som kørte med højbanen over byen, sammen med sine bofæller, men hun var kommet sent ud af døren og havde ikke nået at spise morgenmad. Hun stoppede derfor ved en juice-automat på stationen og betalte med app’en på sin telefon. Hun behøvede ikke at bekymre sig for, om drikken var halal eller ej, da hun så appelsinerne blive presset og tømt for saft inde i maskinen.

Aminah følte sig privilegeret over at kunne gå i skole på grund af det statslige legat, som hun modtog, og hun ville gerne gøre sin familie stolt, så hun lovede sig selv aldrig at komme for sent ud af døren igen, og sørge for at rejse med sine bofæller, så hun undgik farerne ved at rejse alene med toget.

Selvom Malaysias befolkning er sammen-sat af mange forskellige etniciteter, så er Malaysia officielt et muslimsk land, hvor den muslimske befolkningsgruppe står for 61% af landets samlede befolkningstal. Kuala Lumpur, lokalt kaldet ”KL”, har et indbyggertal på lige under 8 millioner, og Aminah er én ud af 500.000 universitetsstuderende i byen. Hun er malaj, og kommer fra en landsby i en anden stat.
Mange nye studerende er mere åbne over for evangeliet, når de er flyttet væk hjemmefra og står midt i deres forandring, læring og udforskning af nye ideer.

4 af universiteterne i Malaysia er at finde på den globale liste over de 150 mest prestigefyldte universiteter, og derfor kan unge kristne fra hele verden rejse
til Malaysia, og være en velsignelse for muslimerne på universiteterne i KL, alt imens de får en uddannelse til en tredjedel af prisen af, hvad det koster i mange vestlige lande. 

 

Forslag til bøn:

  • Bed om at kristne i KL vil række ud til muslimerne og, til trods for barrierer af religion, race og sprog, dele nyheden om Jesus med dem. (Rom 8, 38-39)
  • Bed om at juridiske barrierer, som forhindrer kristne i at sprede evangeliet i Malaysia vil blive ophævet. (Ord 21, 1)
  • Bed om studenter-menigheder i KL og at kristne på universiteterne må være gode vidner om Kristus. (Jer 1, 7-8)

Hent bedefolderen som pdf