30 dage i bøn – dag 3

Birmingham, England

Muslimsk befolkningstal: 301.000

Birmingham er hjertet i Englands produktion. Efter 2. verdenskrig oplevede byens fabrikker en voldsom mangel på arbejdskraft, og den mangel tvang regeringen til at invitere ukvalificeret arbejdskraft fra det sydlige Asien til landet for at arbejde på fabrikkerne. I 1966 immigrerede omkring 50.000 fordrevne arbejdere fra Mirpur, Pakistan. Siden da er byens muslimske befolkning vokset så meget, at den udgør 25% af byens samlede befolkning. Den muslimske befolkning i Birmingham er en blanding af 2. og 3. generations indvandrere fra det sydlige Asien, samt mange migranter og flygtninge fra Afrika, Mellemøsten og Asien.

Faisal er en ung asylansøger, som for 2 år siden rejste til Birmingham fra Afghanistan. Han driver en barber-forretning i en bydel med en høj koncentration af efterkommere, migranter og flygtninge fra det sydlige Asien. Han er hårdtarbejdende, omhyggelig og opmærksom; kort sagt er
hans kunder meget glade for ham. Faisal har ikke en arbejdstilladelse i England, men til trods for det har han stadig åbent 10 timer dagligt, og han håber hver dag, at myndighederne ikke opdager ham.

Kort efter hans ankomst til landet, lærte Faisal om Jesus fra en kirke i byen, som tog imod asylansøgere. Han deltager trofast i gudstjenesten hver søndag og mødes ugentligt med sin bibelgruppe. Hans muslimske samboere kender ikke til hans nyfundne tro, og derfor gemmer han sin bibel og beder ikke blandt andre. Han har mistet kontakten med sin familie i Afghanistan og længes efter nyt om deres tilstand, men desværre tillader hans
juridiske status ham ikke at rejse.

Forslag til bøn:

  • Bed om at andre kirker i Birmingham vil byde deres muslimske naboer velkommen, ligesom Faisals kirke tog imod ham, og velsign dem som allerede rækker ud til deres naboer. (Sl 119, 132-133)
  • Bed om at de sociale barrikader mellem befolkningsgrupperne i Birmingham må falde. Nogle områder af byen er blevet til etniske og religiøse enklaver. (Matt. 5, 14-15)
  • Birmingham oplever de samme problemer, som andre store byer oplever. Bed om at narkotikasmugling, vold med våben og bandekriminalitet vil få en ende. Nogle initiativer har allerede båret frugt, men der er stadig lang vej igen. (Tit 2, 11-14)

Hent bedefolderen som pdf