30 dage i bøn – dag 4

New York City, USA

Muslimsk befolkningstal: 1.000.000

“Hvordan går det? Hvordan har din familie det?” Abdul tager varmt imod en kunde, som vil købe en sandwich. Efter at have udvekslet deres hilsner, lægger den afrikansk-amerikanske muslimske kunde sine byttepenge i to dåser, som står ved siden af kasseapparatet. Et skilt på bøtterne fortæller, at de samler penge ind til nye moskeer i New York og Yemen. ”Til umma!*” siger kunden.

New York huser en af de mest forskellig-artede muslimske befolkningsgrupper i verden. De er amerikanske, arabiske, sydasiater, afrikanske, europæiske og endda latinamerikanske. Muslimerne har en synlig tilstedeværelse i byen gennem deres arbejdende folk (taxachauffører, gadesælgere og mange små forretnings-ejere er ofte muslimer), gennem moskeer (som der er flere hundrede af), og i de dele af byen, hvor den immigrerede befolkning udfolder deres hjemlands kultur.

For 20 år siden oplevede New York det forfærdelige terrorangreb, som stadig står klart i manges hukommelse. Siden angrebet har der været mange anstrengelser for at styrke relationen mellem byen og dens muslimske befolkningsgruppe. Flere kristne organisationer i byen har blandt andet hjulpet kristne i New York med at danne dybe venskaber med muslimer.
Med muslimer i New York som er dybt forbundne med deres hjemlande og dem som lever i diaspora, har Gud sørget for nye veje til at sprede hans ord til alle verdens hjørner.

*: en fællesbetegnelse for det muslimske samfund.

Forslag til bøn:

  • Bed om de at de kristne organisationer og kirkerne i New York vil være lys og salt for den muslimske befolkning. (Matt. 5, 13-16)
  • Muslimer i byen er tynget af de høje leveomkostninger og ansvaret for at sende penge hjem til deres familier. Bed om at Gud vil give dem fred og visdom, og om at han vil sprede sit lys gennem deres indflydelse. (Luk. 12, 31-34)
  • Muslimer i New York arbejder ofte mere end 60 timer om ugen. Bed om at de kreative måder, hvorpå evangeliet og oplæringen bliver delt -som eks. gennem initiativer på sociale medier- vil bære frugt. (Joh. 15, 4-8)

 

Hent bedefolderen som pdf