30 dage i bøn – dag 6

Athen, Grækenland

Muslimsk befolkningstal: 300.000

Athen i Grækenland. “Den vestlige civilisations vugge”. Byen har længe haft en enorm kulturel betydning. Athen er berømt for Apostlen Paulus’ tale på Areapogas, hvor han sagde: ”og af ét menneske har
han skabt alle folk og ladet dem bosætte sig overalt på jorden og fastsat bestemte tider og grænser for, hvor de skal bo – for at de skulle søge Gud, om de kunne famle sig frem og finde ham, som dog ikke er langt borte fra en eneste af os.” (ApG 17, 26.27)

I de senere år er tusindvis af muslimer flygtet fra deres krigshærgede og
fattigdomsramte hjemlande til Athen. For muligvis den første gang i deres liv kan de nu finde kristne med en muslimsk baggrund.

En kirkeplanter, som var kommet til Europa fra Irak sagde: ”Folk fra Vesten er bange for, at Europa bliver et muslimsk kontinent, som et resultat af de mange flygtninge. Men husk, at de af os som har valgt at følge Kristus, også er rejst til Vesten, hvor vi vil sprede vores tro”.

Ved en lejlighed bad en ældre pakistansk muslim om at blive døbt efter at have modtaget Kristus som sin Herre og Frelser. Da han efter dåben forlod stranden syd for Athen, så han en mand komme løbende ned ad gaden og sagde: ”Jeg føler mig som en ung mand igen! Jeg har det som om, at jeg kunne løbe fra ham manden. Jeg er skabt på ny! Jeg er fyldt op med Herrens glæde.”

Lignende historier dukker op i Athen, efterhånden som flere bliver frelst.

 

 

Forslag til bøn:

  • Bed om at flygtningene i Athen, som har lidt og mistet meget, må kunne genopbygge deres liv og finde fred. (Ef 2, 17-21)
  • Bed for præster, kirkeplantere og organisationer, som arbejder blandt flygtninge, og bed om at deres menigheder må være effektive og have ressourcerne til at tjene. (Mark. 16, 15-18)
  • Bed om drømme og visioner som vil lede muslimer til samtaler med kristne. Bed om at muslimer vil række ud og finde Gud, som er nær ved dem. (Sl 139)

 

Hent bedefolderen som pdf