Ballademager i Herrens tjeneste

Der er ikke mange mennesker, som både kan sige: ”Jeg har besluttet mig for at forlade mit job for at tjene Herren” og ”Jeg drak, røg og gennemtævede mennesker”. Men det kan Gobi.

Gobis forældre forkælede ham. Han voksede op i et hinduistisk hjem med fire søskende, men han var den eneste søn, og derfor gav hans forældre ham alt, hvad han pegede på.
”De tog sig særligt af mig, og forsøgte at opfylde alle mine behov og ønsker,” fortæller Gobi. ”Som et resultat heraf, blev jeg arrogant.”
Da Gobi nåede teenage-alderen, begyndte han at drikke og ryge, og han udviklede sig til at blive landsbyens ballademager. Der gik ikke en dag uden at nogen klagede til Gobis forældre over hans opførsel.

Fra ondt til værre

Da Gobi fik et godt job i den offentlige sektor, troede alle, at det ville blive starten på et nyt og bedre kapitel i hans liv – det var dog langt fra tilfældet.

Nu da Gobi tjente penge, blev han endnu mere afhængig af at drikke og ryge.
”Jeg plejede at gennemtæve mennesker som kom på tværs af mig,” fortæller han. ”Hver dag drak jeg en flaske spiritus og røg en pakke cigarer. Hver aften tilbragte jeg min tid i cigarbutikken, hvor jeg lyttede til musik.”
En dag, mens han fordrev tiden i cigarbutikken, stødte butiksindehaveren på et TWR program, i forsøget på at finde noget musik.

Mere end mors kærlighed

”Butiksindehaveren søgte som sædvanligt efter noget underholdende i radioen,” fortæller Gobi. ”Da han nåede denne kanal, hørte jeg en frygtløs, høj og klar stemme. Jeg bad butiksindehaveren om at blive på kanalen, og så lyttede jeg til stemmen. Indenfor to minutter havde programmet min fulde opmærksomhed.”
Gobis hoved fyldtes med spørgsmål, da radioværten talte om Esajas 49,15 og sagde: ”Gud sagde, at en mor kunne glemme sit barn, men Jeg vil ikke glemme dig.”
”Denne udtalelse gjorde mig rastløs, og jeg spurgte mig selv: ’Hvem er denne Gud, som elsker mig mere end min mor?’”

Frelst om natten

Som ved guddommelig  indgriben, mødte Gobi samme aften sin onkel, som var præst. I sin begejstring bad Gobi onklen om at overnatte hos ham, så han kunne få svar på sine spørgsmål.
Den nat forklarede Gobis onkel, hvordan Gud sendte sin søn til verden for at dø for menneskers synder. Han forklarede også, at uanset hvor meget hans mor forgudede ham, så oversteg Gud kærlighed langt moderens kærlighed.
Budskabet vandt genklang i Gobis hjerte, og den nat tog han imod Jesus som sin frelser.
Hans onkel opfordrede ham til fortsat at lytte til det TWR radioprogram, han havde hørt i cigarbutikken.
”Nu har jeg sagt mit job op for at tjene Herren, ” slutter Gobi. ”Da jeg indgav min opsigelse, troede mine overordnede at jeg var blevet sindssyg, og de anbefalede mig at jeg tænkte mit valg grundigt igennem. Men jeg var fast besluttet på at tjene Herren.”

Illustrationsfoto: Pixabay