Beslaglagt SAT-7 udstyr tilbageleveret

Den 28. januar, leverede myndighederne i Egypten udstyret tilbage til SAT-7 studierne i Kairo, mere end 3 måneder efter at det blev beslaglagt af landets censur politi. Udstyret er blevet leveret tilbage i god behold.

“Vi er taknemmelige for, at alt udstyr er blevet returneret i god stand, inklusiv de uredigerede programmer på harddiskene, “ siger SAT-7 Egyptens direktør, Farid Samir. “Vi er taknemmelig for at den lokale politistation har opbevaret det hele sikkert. “

Baggrund

Myndighederne mødte, den 10. oktober 2015, op på SAT-7’s kontorer med en ransagningskendelse. De fjernede meget af studiets produktionsudstyr, herunder kameraer og alle de computere som bliver brugt til redigering. Farid blev midlertidigt tilbageholdt, med udsigt til sigtelser for licensovertrædelser. Han blev løsladt efter seks timer.


Begrænset produktion

Egyptens SAT-7 team har, siden beslaglæggelsen, haft meget begrænsede arbejdsmuligheder. Der er ikke blevet produceret liveshows og kun relativt få programmer er blevet optaget. ARABIC og KIDS har dog været i stand til at sende live programmer fra SAT-7 studiet i Libanon, og har også kunnet sende programmer som partnere har produceret.

Udbredt støtte

Farid må erkende at han er lettet. ”I løbet af de seneste par uger, er vores åndelige muskler blevet strækket. Men støtten fra den verdensomspændende kirke hjalp os holde modet oppe. ”

Selvom de hos SAT-7 stadig er uforstående over for censurmyndighedernes indgreb, så hviler de i at Gud har magten: ”Vi ser frem til igen at have mulighed for at tjene Gud, og det er en velsignelse vi ikke tager for givet, ” siger Farid ”Gennem denne vanskelige periode har vi oplevet den mægtige Guds hånd, og kraften i et forenet Kristi legeme. ”

Tak og bed

Tak Gud, at udstyret er blevet leveret tilbage, og bed om at holdet hurtigt må være i stand til at genoptage deres normale aktivitet. Bed også om at de resterende juridiske spørgsmål må blive løst, og at SAT-7 Egypten ikke vil få yderligere problemer med myndighederne.

Kilde: Sat-7