Dansk SAT-7 medarbejder: Meget stærk oplevelse

Som led i optagelserne til et nyt SAT-7 PARS program mødte Kasper Breindahl forleden 10 iranere med nogle forfærdende livshistorier. Disse mennesker har betalt prisen for at have valgt Jesus til, men de vil ikke gøre det om.

I juni tilbragte jeg og en kollega, 11 dage i Ankara, Tyrkiet. Vores mål med turen var at filme interviews med kristne iraner, der har været nødt til at flygte på grund af deres tro. Det lykkes os at lave 10 interviews, med mennesker der alle havde meget stærke historier at fortælle.

At filme i Ankara viste sig at være en smule besværligt. De er meget bange for terrorangreb rundt om i byen. Jeg blev stoppet af en betjent der udspurgte mig om hvad jeg lavede og ville se alle mine billeder igennem. Han konkluderede dog at det var helt fint. Vi valgte at lave optagelserne med et mindre kamera, for ikke at vække for meget opmærksomhed i bybilledet.

En af dagene filmede vi en mand, som var blevet kendt i Iran fordi han havde lavet det første 3D tæppe, til at hænge på væggen. Vi fik lov til at se alle hans avisudklip og artiklerne om ham. Da han blev kristen begynde han at lave tæpper med bibelske motiver. Han fik besked på at stoppe med det, men nægtede, og måtte derfor forlade landet.

Senere samme dag interviewede vi hans kone, inde på den frisørsalon hvor hun arbejder. Hun begynde at græde da hun fortalte om hendes mand, før han mødte Jesus. Han behandlede hende ikke godt, men da han modtog Jesus i sit hjerte ændrede alt sig. Dagen sluttede af med at de sad sammen i deres stue og lovsang. Det var en meget stærk oplevelse.

Et andet interview vi lavede var med en Kvinder der var blevet nød til at flygte med sine 3 børn. Hendes mand var meget stærk modstander af kristne, så da hun konverterede blev han rasende. En dag hældte han kogende vand ud over deres, dengang 2 årige, pige. Hun bære stadig store brandsår på armene efter dette overgreb. Datteren er nu 11, og hjælper sin mor på morens systue. Kvinden arbejder fra tidlig morgen til sen aften. Nogle gange bliver hun nød til at sove på systuen, da hun er for udmattet til at gå hjem. På trods af den ekstremt svære situation kvinden befinder sig i, kunne hun stadig finde glæde, hvilket må siges at være noget af et mirakel.

De kristne iraner som vi møde i Tyrkiet, oplevede langt større frihed i Tyrkiet end i Iran, alligevel mødes de fleste stadig i mindre huskirker. Vi var med til et møde i en af disse menigheder. Der var ti i denne menighed, men de kunne lovsynge og bede så inderligt og kraftfuld som var de en hel hær. Mens der blev lovsunget lød der en anden lyd, lyden fra alle moskeerne rundt om i byen. Men selv om der blev kaldet til bøn, var disse iraner urokkelig. De havde mødt Jesus, og dét møde har forvandlet dem og deres liv for altid.

Formålet med disse 10 interviews er at bringe håb, opmuntring og fornyet udholdenhed til alle de som betaler en kæmpe pris for at følge Jesus.

Første Afsnit af Dokumentarserien “Beyond Persectuion” bliver sendt på SAT-7pars satellitkanal til Iran og Afghanistan i august. Bed gerne for programmerne, så disse vidnesbyrd ikke er blevet fortalt forgæves.

Kasper Breindahl, SAT-7 Pars


Kasper har, som en del af hans uddannelse til tekniker, fået praktikophold hos SAT-7 på Cypern. Læs mere om Kasper her