De brændte vores bibler

Rayana har en stor bøn til dig: ”Jeg vil virkelig gerne opfordre dig til at bede for de kristne i vores land, som er nødt til at holde deres tro skjult på grund af forfølgelse. Bed også om vækkelse i Centralasien.”

Rayana* er født og opvokset i et af de centralasiatiske lande, hvor det er særligt svært at være kristen. Som barn måtte hun snige sig ud i sin fars bil for i smug at kunne lytte til kristen radio. Rayana havde lært Jesus at kende gennem sin søster, og sammen forsøgte de to piger at få mere viden om Jesus og kristendommen.

Men islam står stærkt i hendes land, og derfor var det farligt for Rayana og hendes søster at eje en bibel:
”Vi havde bibler, men ikke på vores eget sprog, og på den tid var regeringen meget aggressiv. De fleste kristne blev stærkt forfulgt.”

Rayanas forældre var muslimer, og de var meget bange for både myndigheder og familie. Derfor gjorde de alt, hvad de kunne, for at få de to piger til at fornægte Gud.
”Mine forældre gjorde meget modstand, og de forsøgte med vold at få os til at fornægte Gud…de tog vores bibler fra os, og de brændte al den litteratur, vi havde, som handlede om Jesus.”

Radioen blev et fristed

Det var midt i denne situation, at pigerne blev opmærksomme på de kristne radio-programmer, og disse programmer blev et fristed for dem ”Vi kunne lytte til lovsange og andagter og oplæsning fra Biblen” fortæller Rayana. Men samtidig husker hun, hvordan radioen blev taget fra dem, da forældrene en dag fandt ud af, hvad det var, deres piger sad og lyttede til.

Det var radioen i faderens bil, som blev Rayanas livline i den efterfølgende tid. Hun lyttede til programmerne i al hemmelighed, når forældrene ikke var hjemme, eller når de havde gæster, men mindes hvordan hun altid måtte huske at skifte frekvens, når hun var færdig, så hendes forældre ikke fandt ud af det.”

Bøn for forfulgte

Et ’Ja’ til Jesus, er desværre ofte lig med forfølgelse og modgang i denne del af verden, hvor både kultur og historie gør det vanskeligt for kristne at blive accepteret i familie og samfund.
”Vi er de eneste kristne i hele vores familie, og det er en skam for dem at have os i deres familie, fordi det at være kristen hverken er accepteret i vores familie, kultur eller vores land.”


Vil du, tage imod Rayanas opfordring, og på en særlig måde her i julemåneden, bede for de af hendes landsmænd, som lider for deres tro?
Vil du bede for de kristne i Centralasien, for hvem radien er den eneste kilde til kristen information og kristent fællesskab?
Bed også særligt for Rayana, som i denne tid står i nogle meget svære valg, der måske får familien til at bryde forbindelsen til hende.

*Navnet er ændret af hensyn til pigens sikkerhed.
Illustrationsfoto: