Den syngende købmand

Aziz sad træt og modløs, mens han zappede mellem kanalerne på fjernsynet. Livet virkede meningsløst. Det bestod kun af at arbejde i butikken, drikke sig fuld og derefter afreagere i vrede.

Aziz stoppede med at zappe, da han fandt kanalen SAT-7 (Noreas samarbejdspartner i Mellemøsten), der laver kristne TV-programmer. Det var som om manden i fjernsynet talte direkte til ham. Hans liv havde også været præget af alkohol, stoffer og vrede, indtil han hørte om Jesu død og opstandelse. Jesus havde forandret hans liv.

Aziz var ivrig efter at høre mere. Han fandt papir og blyant frem og skrev det telefonnummer, som stod på skærmen, ned. Det var et nummer, som seerne kunne bruge, hvis de ønskede kontakt. Aziz ringede til SAT-7s hovedkontor på Cypern, og personen, han talte med, gav ham navnet på en kirke i hans by.

Lovsange i indkøbsgaden

Aziz besøgte kirken og fandt både Herren og et nyt fællesskab. Han voksede i troen, og lidt efter lidt opdagede familien en forandring i hans liv. Det var ikke længere domineret af alkohol, stoffer eller vrede.

Familien stod ved hans side i valget. Ikke alle har dog været lige begejstrede for afgørelsen, og enkelte kunder er holdt op med at handle i hans butik. Aziz har slidt økonomisk, men han er alligevel blevet kendt som ”den syngende købmand”. Når Aziz synger sange om sin frelser, kan alle butikker i nærheden høre ham!

Aziz er nu med i et lovsangsteam og er leder af en bibelstudiegruppe. Er dette farligt? Ja. Han kan aldrig vide, om nogen bliver vrede på ham, når han fortæller dem om Herren, men alligevel siger han: – Jeg må prøve!

 


 

Mere end 21 millioner mennesker ser SAT-7s programmer, og hver dag tager cirka 800 mennesker kontakt til SAT-7. Nogen vil, som Aziz, gerne sættes i forbindelse med en lokal kirke, hvis en sådan findes, og andre ønsker at blive bedt for eller få en bibel tilsendt.

For mange er SAT-7 det første møde med kristendommen, og derfor får kanalen naturligvis også henvendelser fra folk, som har spørgsmål til kristendommen, eller som stiller sig kritisk overfor det budskab, de har hørt. Budskabet adskiller sig nemlig markant fra det de er vokset op med.

Bed for de mange mennesker som SAT-7 dagligt er i kontakt med. Bed om at de må få svar på deres spørgsmål, at de må lære den eneste sande Gud at kende, og at de må finde håb og fred i Jesus.

Kilde: SAT-7