Drab, bortførelser og hunger i Afghanistan

Illustrationsfoto af mand fra Afghanistan

Norea taler håb ind i en meget hårdt prøvet folkegruppe i Afghanistan.Folkegruppen, Hazara, som tæller over tre en halv million mennesker i Afghanistan, har siden forrige år har været kontrolleret af den ekstremistiske, muslimske gruppe Taleban.Af sikkerhedsgrunde må vi udelade en del detaljer om projektet og vi vil bede dig ikke videresende denne mail.

Kristne dræbes på stedet

De hemmelige kristne oplever, at ekstremisterne laver dør-til-dør eftersøgninger for at finde dem, og lykkes det, bliver de dræbt på stedet. Derfor er det ufatteligt vanskeligt for de kristne at samles i Afghanistan, for ikke at tale om at blive opmuntret og bevaret i troen. Forståeligt nok har mange kristne valgt at flygte ud af landet, men de, der er tilbage, har hårdt brug for forbøn og for opmuntring og oplæring i den kristne tro. Netop dette er en del af formålet med Noreas projekt i landet.

Hungrer efter et andet budskab

En anden del af formålet er at række budskabet om Jesus til muslimer, som endnu ikke har hørt det eller ikke er kommet til tro på ham. Under islamismens tunge åg hungrer store dele af den afghanske befolkning efter et budskab om frihed og kærlighed. Måske derfor er mange åbne for at lytte til den nye programserie produceret af Noreas samarbejdspartner. Håb til Hazara-teamet fortæller, at de i månederne februar til april i år er blevet kontaktet hundredvis af gange af lytterne. Det er lykkedes at finde lokale medarbejdere, der tager ud og besøger lytterne, er sammen med dem og giver dem opmuntring og vejledning.

Medarbejder bortført

En af medarbejderne i regionen blev imidlertid taget til fange af Taleban tidligere på året. Han blev gennembanket og truet. Hans bortførere ville have ham til at underskrive en erklæring på, at han ville stoppe med at evangelisere. Hvor han befinder sig nu, eller hvordan han har det, er endnu uvist for os på Norea, og vi vil gerne opfordre dig til at bede for ham og de mange, der lider som ham.

Overvældende respons

Noreas samarbejdspartner vurderer, at op mod 100 mennesker i år har taget imod Jesus som en direkte følge af programmerne, og teamet har kontakt til mange flere. På bagsiden af dette brev kan du læse nogle af de fantastiske lytterhenvendelser.
Vi her på Norea vil gerne opfordre dig til at give en god, økonomisk gave til dette vigtige og sårbare arbejde – og ikke mindst vil vi sige dig TUSIND TAK for din støtte og medleven i mediemissionens tjeneste gennem endnu et år.

 

Med ønsket om Guds velsignelse i det nye år,
Lea Brøgger Detlevsen, informationsmedarbejder.

 

Foto: Illustrations billede