En afghansk piges vej til SAT-7

Taraneh er en ung pige, som regelmæssigt ringer til SAT-7 PARS’ liveshows for børn. Hendes familie har ikke noget fjernsyn, så hun må rejse 3 timer for at kunne se sit yndlings program hos en slægtning.

Taraneh* og hendes familie kommer fra Afghanistan, men på grund af mange vanskeligheder i deres hjemland, måtte de flygte til Tajikistan. Som udlænding har hendes far ikke lov til at arbejde, hvilket giver familien store finansielle vanskeligheder.

Taraneh ser jævnligt SAT-7 PARS, “Golpand”, som er et live program for børn. “Golpand” (betyder; værdifuld, smuk eller gyldne råd). Her deltager hun aktivt i spil, samt ringer ind, hvor hun bl.a. deler en sang eller en bøn.

Desuden skriver hun også på programmets tilhørende app:
“Jeg takker, fordi jeg har en mor og en far. En familie, som er kristen, og at Jesus har befriet mig fra min synd.”

“Jeg sender kys og kram til alle troende”. “Min far har ikke tilladelse til at arbejde, men han beder til Gud og fortæller om vore vanskeligheder. Vi går i kirke hver søndag.”

“I sidste uge læste jeg et digt højt i kirken, og de andre opmuntrede mig meget.”

Intet TV? Intet problem

Teamet har spurgt Taraneh om hendes adresse, for at sende hende en gave. “I hendes svar forklarer hun, “Der er intet i det hus, hvor vi bor, huset har end ikke et husnummer.” Vi må bo udenfor byen, fordi vi ikke har mange penge”. Hun fortæller videre, at hendes familie ikke har et TV og at hun rejser langt for at se hendes favorit programmer på SAT-7 PARS, hos noget familie.

“Vi må rejse i 3 timer for at komme til min onkels hus, for at se disse programmer. Jeg kommer også for at lege med min kusine, fordi det kan jeg lide.”

Taraneh´s inspirerende begejstring og tro, på trods af familiens svære omstændigheder, skinner igennem hendes beskeder til programmerne.

* Ikke hendes rigtige navn.

Kilde: SAT-7 PARS