En lykkelig slutning

Fadila* fra Nordafrika var meget ung, da hun blev forlovet med sin kommende mand. I kulturen ligger der en forventning om, at manden skal have et fast arbejde med god løn, før han gifter sig, men arbejdsløsheden i denne del af Afrika er høj, og kampen om de få jobs hård.

Det er også skik, at familien sørger for, at parret kan mødes under overvågning, før ægteskabet indgås, men i Fadilas tilfælde tog familien det drastiske valg, at de ikke engang måtte mødes og tale sammen privat, selvom familiemedlemmer var til stede.

Fadila og hendes kommende mand, som begge var kristne, havde allerede ventet i syv år på at blive gift, og derfor begyndte Fadila at blive bekymret for, om hendes forlovede ville blive så frustreret, at han forlod hende til fordel for en anden.

Der er kun få kristne i det land, hvor Fadila bor, og det er derfor en stor udfordring at finde en passende ægtefælle som samtidig er kristen.

Et glimt af brudekjolen

Fadila lyttede regelmæssigt til programmet ”Kvinder med Håb” og fandt herigennem trøst i denne hårde og udfordrende tid. En vinterdag ringede hun til et af team-medlemmerne fra ”Kvinder med Håb” for at betro sig til hende.

Mens de bad sammen, så medarbejderen pludselig et stærkt billede for sig – et billede af Fadila, som om sommeren ville købe sin brudekjole. Selvom vi ved fra Guds Ord, at han sommetider viser sig gennem visioner og drømme, var medarbejderen til at begynde med usikker på, om hun skulle dele synet med Fadila.

Men efter fortsat bøn fortalte hun Fadila om det syn, hun havde fået, og hun opmuntrede Fadila til at forblive stærk i troen, på trods af den vanskelige situation.

Syv års venten var forbi

Om sommeren hørte ”Kvinder med Håb”-teamet på ny fra Fadila. Sammen med hilsenen var der et billede… et billede af Fadila med brudekjole på!

De syv års venten var nu forbi.

Historier som denne – med en lykkelig slutning – er med til at motivere medarbejderne i deres daglige virke, men vore teams hører desværre mindst lige så ofte fra kvinder, som bliver mishandlet og har desperat brug for hjælp. Din forbøn for vores medarbejdere er altafgørende. Når du beder Gud om at give dem visdom og udholdenhed, får de styrke til fortsat at kunne tjene kvinder som Fadila – og Gud bruger dem og ”Kvinder med Håb”-programmerne til at fylde deres hjerter med håb og fortrøstning.

 

Kilde: Kvinder med Håb
*Lytternavn ændret af sikkerhedshensyn