Centralasien: Én sår, en anden vander …

For nylig hørte Noreas kommunikationsmedarbejder, Jesper Noer, et fantastisk vidnesbyrd om, hvordan Gud arbejder i Centralasien

Over hele Centralasien er det forbundet med vanskeligheder og forfølgelse at være kristen. Mange områder er stærkt muslimske og traditionsbundne. Det er farligt at forkynde evangeliet, og desuden gør geografien med de svært tilgængelige bjergområder det udfordrende at nå de mange mennesker, der lever i landsbyerne dér. Men hvor hænder og fødder bliver trætte og selv firhjulstrukne biler må give op, når radiobølgerne heldigvis uhindret ind.

Vidnesbyrdet, Jesper hørte, er fra en kvinde fra Centralasien, Togzhan*, hvis nationalitet vi af sikkerhedsmæssige grunde ikke kan oplyse. Men hun fortæller: ”I 2015 fandt jeg ved et tilfælde Trans World Radio (TWR) og lyttede til de beretninger, de fortalte om verdens ende, og om at Jesus skal komme igen. Jeg hørte, at han ville tage sit folk med sig til himlen. Derefter begyndte jeg at spørge mig selv: ”Hvad vil der ske med os andre?” Min mand sagde, at jeg ikke skulle lytte til den slags, fordi Bibelen er fyldt med trolddom. Men jeg blev ved med at tænke på det, jeg havde hørt for snart seks år siden, og på, hvordan jeg skulle finde frem til Jesus Kristus og lære ham at kende.”

Ingen steder at tage hen

Togzhan fortsætter: ”I 2021 tog jeg til øjenlæge, fordi jeg havde problemer med synet. Jeg blev opereret på klinikken og kom derefter ind på en hospitalsstue sammen med en anden kvinde. Den næste dag blev vi begge udskrevet. Vi havde ikke nogen steder at tage hen, så derfor inviterede denne kvindes veninde os begge hjem til sig.
Da vi ankom til venindens hus, så jeg, at hun havde en bibel. Jeg blev meget nysgerrig. Jeg tænkte, at hun måtte kende svaret på mit spørgsmål. Jeg fortalte hende, at jeg engang havde hørt i radioen, at Jesus ville komme og tage sit folk med sig til himlen. Og jeg spurgte, om hun kunne forklare det i flere detaljer. Så inviterede hun en kristen bror til at fortælle mig det gode budskab. Jeg lukkede straks Kristus ind i mit hjerte.”

Din støtte gør en evig forskel

Togzhan er et levende eksempel på, at mennesker i Centralasien længes efter Guds ord og efter frelsen i Jesus Kristus. Og så er den ikke mindst en påmindelse om, at Guds ord er Livets ord: Det har kraft til at spire, selv efter at have ligget i jorden i seks år. I Centralasien er p.t. kun 0,5% af befolkningen evangeliske kristne, men din støtte gør det muligt for flere af dem at få et personligt møde med Jesus gennem mediemissionsarbejdet.


 

LytterRespons fra Centralasien:

”Brødre og søstre, mange, mange tak. Jeg har ikke kunnet sove uden medicin i lang tid. Men efter at have lyttet til programmet Spirit Filled Life, begyndte angsten at forlade mig, og nu har jeg indset, at det er Jesus, der giver mig liv og fred. Han er min Herre. Først skammede jeg mig ved at fortælle mine venner og min familie om ham, men efter at have bedt fandt jeg langsomt fred i sjælen. Nu går jeg uden frygt. Jesus har sat mig fri.”

Produktion af radioprogrammer:

Norea og TWR lægger stor vægt på, at alle mennesker skal have mulighed for at lytte til evangeliet såvel som oplærende materiale og andet kristent indhold på deres eget modersmål, så det kan slå rod i hjertet. Dette gælder også i Centralasien, hvor en bred vifte af radioprogrammer og lydmateriale efterhånden er tilgængelig på lokale sprog.

Uddeling af medieafspillere:

Ud over at producere gode, kristne radioprogrammer og lydmateriale, uddeler Noreas partner også radioer og medieafspillere, som mennesker kan modtage og lytte til. Dette er en velegnet – og omkostningslav – metode at udbrede budskabet om Jesus på i Centralasien, hvor mange mennesker lever afsondret.