En stemme i natten

”Jeg er så glad for at jeg fandt jer på radioen, ” skrev en 23 årige kvinde fra Tyrkiet, og hendes brev falder i tråd med mange af de henvendelser som Noreas Partner,  TWR, modtager.

Mange lyttere fortæller at de ved et tilfælde opdagede Trans World Radio’s programmer, fordi de – mens de søgte efter noget spændende at lytte til – pludselig hørte et radioprogram på deres modersmål.

 

Familiens pres

Da hun var yngre kendte hun intet til kristendommen, skrev den unge tyrkiske kvinde, og hendes familie ville ikke tillade at hun udforskede denne ukendte tro. Hun fik i al hemmelighed fat i en Bibel, og holdt den godt skjult i sit hjem.

Hun lå under for den traditionelle religion som hendes familie fulgte, og som meget ung ønskede hendes familie at hun giftede sig med en markant ældre mand. Hun havde ingen mulighed for at modstå familiens pres, såhun begyndte at bede.

 

En stemme i natten

”En nat hørte jeg en stemme, mens jeg bad. Stemmen sagde, ’Frygt ikke min pige, jeg vil redde dig. ’ Og det gjorde han. ”

Flere år senere, faldt hun over en af TWR’s udsendelser og hørte igen en stemme. ”Lyt omhyggeligt, ” sagde stemmen. ” De taler om mig. ”
Hun begyndte at læse i Bibelen.

”Jeg er et barn at den kærlige Gud nu, ” skrev den unge kvinde. ”Når jeg en dag skal giftes, ønsker jeg at blive gift med en kristen. Jeg beder og tror på at han vil hjælpe mig. Bed med mig. ”

 

Kilde: TWR
Illustrationsfoto: Jesper Noer