Eritrea: Hvor længe . . .

Der er tusinder, som fortsat tilbageholdes og der er rapporter om kristne, der er blevet tortureret til døde

En rapport fra den amerikanske regering angiver at Eritrea er et land som giver særlig anledning til bekymring på grund af disse alvorlige krænkelser: der er “særligt alvorlige krænkelser af religionsfriheden.”

Der er tusinder, som fortsat tilbageholdes og der er rapporter om kristne, der er blevet tortureret til døde, skriver International Christian Concern (ICC).

En eritreansk kirkeleder interviewet af ICC hilste rapporten velkommen og opfordrede den amerikanske regering til at træffe foranstaltninger til at afhjælpe situationen for eritreiske kristne. Kirkelederen sagde, “Det er den oprigtige håb for alle dem, der har været udsat for ekstrem religiøs forfølgelse i Eritrea, at det amerikanske udenrigsministerium griber ind med alvorlige foranstaltninger mod regimet.”

En anden kirkeleder fortalte ICC, at “der er ingen religionsfrihed i Eritrea. Den herskende elite afgør, hvilken religion du skal leve efter. Kristne, herunder lederen for Eritreas Ortodokse Kirke, sygner hen i fængsel bare på grund af deres tro og overbevisning. Kristne er blevet arresteret, tortureret og dræbt.”

Wikileaks bekræfter forholdene for kristne og andre fanger i Eritrea og citerer en tidligere fange,for at sige følgende: “Fangerne blev fodret med to stykker brød tre gange om dagen … Mange fanger kan ikke tale på grund af mangel på vand, deres tunger klæber fast til ganen på grund af tørst.”

Jonathan Racho fra ICC i Afrika, siger: “Rapporten fra det amerikanske udenrigsministerium bekræfter, hvad vi har sagt i årevis om Eritrea. Vi har gentagne gange rapporteret om grove krænkelser af rettighederne for kristne til frit at holde gudstjeneste.

Eritreas regering har tilsidesat opfordringer om at respektere religiøs frihed for befolkningen. Hvor længe vil det internationale samfund ignorerer situationen for tusinder af eritreiske kristne, som lider fordi de vælger at leve efter deres kristne overbevisning?”