Et råb om håb

Jeg ønsker at føle mig som et menneske. Jeg ønsker at elske og blive elsket. Men jeg føler, at jeg ikke er andet end et redskab, som bliver brugt af alle for efterfølgende at blive kasseret.

Jeg er blevet skilt to gange, selvom jeg kun er 27 år. Det var tvangsægteskaber begge gange. Første gang da jeg var 14 år. Min mand var dranker og 40 år ældre end jeg. Han havde børn fra et tidligere forhold, så han ønskede ikke at få børn med mig. Men det hindrede ham ikke i at voldtage mig, når som helst han havde lyst til det.  Jeg havde ikke kræfter til at stoppe ham, og selvom hans familie måtte bringe mig på hospitalet flere gange, bad de mig om at tie stille om det. Det udholdt jeg i to år, men så fangede jeg ham i at snyde og konfronterede hans familie med det. Derefter smed de mig ud af deres hus, og jeg blev skilt fra ham.

Ægteskab nr 2

Jeg vendte tilbage til mine forældre, som hurtigt bortgiftede mig igen. De ønskede dermed at komme af med den skam, jeg havde bragt over familien. Nu udviklede jeg et udslæt, som tog flere måneder om at hele. Dette betød, at min nye mand væmmedes ved mig og forlod mig. Endnu en gang måtte jeg vende hjem til mine forældre og pålagde dem dermed endnu mere skam. Jeg blev årsag til skyld og skam og behandlet som en slave i fængsel. Jeg må ikke forlade huset uden min mor. Ingen bemærker mig eller ønsker at lytte til mig.

Hvorfor bliver jeg behandlet dårligere end et dyr?

Jeg sad en dag alene med min telefon og fandt jeres opslag på den arabiske ”Kvinder med Håb” side. Det handlede om selvværd. Jeg ønsker at føle mig som et menneske. Jeg ønsker at elske og blive elsket. Men jeg føler, at jeg ikke er andet end et redskab, som bliver brugt af alle for efterfølgende at blive kasseret. Hvorfor er jeg egentlig her på denne jord? Hvorfor skal jeg fratages selv de mindste rettigheder? Fortæl mig, hvad min værdi er. I siger, at jeg har værdi i Guds øjne. Hvis det er sandt, hvorfor bliver jeg så behandlet dårligere end et dyr?

Hør hendes råb. Del Guds kærlighed.

Beskyldt, gjort til skamme, gjort stille. Fængslet i sit eget hjem. Nægtet at have en mening i sit eget ægteskab eller om hvordan hendes krop skal bruges. Sandt at sige, så findes der mange steder i verden, som er mørke og farlige for kvinder.

Men en kultur eller religion på gale veje kan ikke overvinde sandheden i Guds Ord. Lyset fra hans kærlighed nedbryder mørket. Jesus giver mening i livet her på jorden. På grund af Jesus findes der en vej til himlen for hende. Hun har værdi i Guds øjne; Han som gav sit liv for hende.

Vær med til at bede

Kvinden fra Mellemøsten, som kontaktede vores arabiske KmH team har først lige opdaget, at tusindvis af søstre – og også mange mænd – i verden rækker ud til hende gennem bøn, radioprogrammer og opslag på sociale medier.  Mennesker, som hun aldrig selv vil møde, støtter og producerer ”Kvinder med Håb”-programmet, der berører utallige kvinders liv. Kvinder, som desperat søger efter håb. Denne støtte gør det muligt for vore teams at besvare dybtfølte spørgsmål som hendes.

Dine bønner og din støtte har evighedsværdi. Vær med til at bede

Kilde: TWR Women of Hope