Fest i himlen

Hver gang nogen tager imod Jesus, er der fest i himlen. Det skete også, da min veninde blev kristen. Hun vil nu følge Jesus, selvom hun ved, at det koster. Det at skifte religion er nemlig til skam både for familien og samfundet. Så det er ikke let at vidne om Jesus, her hvor hun bor.

Det er Ninni*, som selv er kristen, der fortæller dette til Norea. Hun er programleder for serien Kvinder med Håb, som Norea er med til at sende i to lande i Centralasien.
”Der er ikke fest i nabolaget eller familien, når nogen vælger at bryde med tradition, tro og kultur. Nej, det at bryde med traditioner er det mest skamfulde, du kan gøre,” fortsætter hun.

For nyligt døde en ældre kristen kvinde af nyresvigt. Hun blev begravet på en gravplads for russere. De religiøse ledere og landsbylederne nægtede hende et gravsted blandt hendes landsmænd. Dette er realiteten for mange kristne, men alligevel deler de det, de selv har modtaget, med andre – Livet i Kristus er det hele værd.

Ninni deler gerne både bibler og radioprogrammer med de af hendes venner, som er nye i troen. Hun ved, de har brug for at blive grundfæstede i deres ny fundne tro.

Bibelen blev stjålet

Ninni beretter: ”Min veninde driver en systue. En dag ringede hun, fortvivlet og ked af det. En nabo var kommet ind i systuen, og havde taget den bibel hun havde liggende på sybordet. Det viste sig, at naboen var begyndt at læse den, og hun kunne ikke lægge den fra sig. Det var jo fantastisk, men min veninde var så fortvivlet. Det var jo en gave fra mig til hende!”

”’Lad hende beholde Biblen som en gave’, sagde jeg til hende. ’Du skal ikke være ked af det.’ I mit indre frydede jeg mig over, at Guds ord blev delt.”

”Jeg er med til at lave radioprogrammer for kvinder. Hver uge producerer jeg et nyt program, hvor vi snakker om de udfordringer, kvinder møder, deler vidnesbyrd fra andre, og viser hvordan livets udfordringer kan besvares gennem Bibelen. I stedet for at skaffe en ny bibel, gav jeg min veninde en medieafspiller med et SD kort. Kortet indeholdt mange programmer, en lydbibel og kristne sange. Min veninde stillede medieafspilleren midt på bordet i systuen, sådan at både hun, de andre, som arbejdede for hende, og kunderne, som kom ind, kunne lytte.
Begejstret kunne min veninde fortælle, at hun blev styrket i sin tro, og at flere kvinder var interesserede i at lytte med.”

SD-kortet blev stjålet

”En dag ringede hun igen til mig, og hun var påny fortvivlet. SD-kortet med programmerne var forsvundet fra afspilleren. Jeg glædede mig atter engang over, at Guds Ord bliver spredt til andre, for jeg er sikker på, at den, som tog kortet, ville høre mere. Jeg er så begejstret for moderne teknologi og de muligheder, den giver os for at dele evangeliet her i Centralasien.
Jeg vil gerne takke dig, som tager del i dette arbejde. Dig som gennem pengegaver og bønner er med til at så i Guds rige. Vi står sammen i dette, og jeg kan personligt vidne om, at det giver frugter på steder, hvor vi ikke selv kan gå.

Kilde: Norea Mediemisjon, Norge
* Navnet er ændret af sikkerhedshensyn